Douro

De Douro is een rivier in het noorden van Douro die zijn oorsprong vindt in de bergen van buurland Spanje. Na ongeveer 900 kilometer mondt de rivier uit in de Atlantische Oceaan. Langs de vruchtbare oevers zijn vele wijngaarden gelegen. De Douro stroomt verder langs onder meer de plaatsen Peso da Régua en Castelo de Paiva, waarna hij in het stedelijk gebied van Porto aankomt. Hier vormt hij de scheiding tussen de stad Porto op de noordoever en Vila Nova de Gaia op de zuidoever.

Informatie over Douro

Beste foto's & tips van Douro

'370564' door pmdeboer '370564' door pmdeboer

PortugalDouro

PortugalDouro

De bedevaartskerk...N

pmdeboer

De Nossa Senhora de Remédios in Lamego in het noorden van Portugal is een bedevaartskerk. De meer dan 900 treden van de dubbele trap ervoor werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieen beklommen! De trap is op de tussenliggende terrassen prachtig versierd met Azulejo's. Dit zijn blauwe tegeltjes die samen (in dit geval religieuze) afbeeldingen vormen.

'461933' door MKamman '461933' door MKamman

PortugalDouro

PortugalDouro

Braveheart

MKamman

Braveheart mag dan een legendarische film zijn die zich in afspeelt in Schotland (en voor een groot deel is opgenomen in Ierland haha), maar ik denk dat meneer Braveheart ook heel wat moeite zou hebben gehad om dit mooie kleine dorpje met kasteel op de heuvel in Portugal te veroveren...

'425532' door agrotewal '425532' door agrotewal

PortugalDouro

PortugalDouro

Chaves en een eeuwen.

agrotewal

Het stadje Chaves in Noord Portugal is net als de brug, eeuwen oud. Op de foto is nog een stukje van de brug van Trajanus te zien, daterend van 100 jaar voor Christus. De brug gaat over de Tamega, een zijrivier van de Douro. In het stadje is ook nog een kasteel te vinden.

Laat kaart zien

Laatste Douro artikelen

5 fantastische wandeltochten in Europa

Om onvergetelijke wandeltochten te maken (en vervolgens op spectaculaire plekken na te genieten) hoef je ons eigen continent niet te verlaten. Vijf heerlijke hikes op een rijtje.

Om onvergetelijke wandeltochten te maken (en vervolgens op spectaculaire plekken na te genieten) hoef je ons eigen continent niet te verlaten. Vijf he...

5 mediterrane verrassingen

Sla deze nazomer in de mediterrane landen eens een paar dagen het strand over en laat je verrassen door het natuurschoon van het binnenland. We delen vijf gouden tips.

Sla deze nazomer in de mediterrane landen eens een paar dagen het strand over en laat je verrassen door het natuurschoon van het binnenland. We delen...