Portugal image

Portugal


Populaire bestemmingen

Portugal
Europa
Getty Images

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Portugal

Portugal kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Portugal naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Portugal. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(12)
Bekijk reviews >

1. Ga kanoën op de Mira

De rivier Mira meandert van het kustplaatsje Vilanova de Milfontes 145 kilometer landinwaarts en lijkt te zijn gemaakt voor een relaxte tocht op het water.

2. Volg de wijnroute in het noorden van Portugal

Skip de grote merken met hun speciale rondleidingen en klop aan bij een idyllisch boerderijtje.

3. Bezoek een onbewoond eiland

Op anderhalf uur varen van Madeira liggen de onbewoonde eilanden ‘Ilhas Desertas’.

Beste reistijd

 

Reisinspiratie

Van onze community

Pico de Arieiro
Pico de Arieiro
Madeira
Panoaram
Ilheu de vila Franca do Campo
Ilheu de vila Franca do Campo
Azoren
Panoaram
In een oldtimer Lissabon ontdekken
In een oldtimer Lissabon ontdekken
Lissabon
Dreamer666

Praktisch

 • TAP Portugal vliegt dagelijks vanaf Schiphol naar diverse bestemmingen in Portugal. Om de sfeer van vissersplaatsjes en kronkelige rivieren te kunnen proeven is eigen vervoer een must. Alle Columbus-abonnees genieten via columbustravel.nl/abovoordeel van leuke aanbiedingen en kortingen, zoals bijvoorbeeld autoverhuur. Het achterland is ook goed met de trein te verkennen, stippel je route uit via cp.pt. Een boottocht naar van Madeira naar Porto Santo duurt twee uur en is soms wat wild door de deining op de open oceaan. Je kunt online een kaartje bestellen. 
 • Check het actuele reisadvies voor Portugal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Portugal dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 •  

 •  

 • Munteenheid: Euro (eur). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers. Pinautomaten zijn vrijwel overal in Portugal aanwezig. Voor de Azoren is het aan te raden altijd wat cash op zak hebben. Sommige pompstations of kleinere restaurants accepteren geen Nederlandse credit- of debetkaart. Neem je creditkaart mee voor autohuur.

 • 25 april Bevrijdingsdag, 5 oktober Dag van de Republiek.

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS 10,8 MILJOEN (2017) 
  GROOTTE 2X NEDERLAND
  REISDUUR 2 UUR EN 30 MINUTEN