Tras-os-Montes

De afgelegen regio Trás-os-Montes ligt in het bergachtige noordoosten van het land. Bragança is de hoofdstad van deze regio. Trás-os-Montes telt drie natuurgebieden: het Parque Natural de Montesinho, het Parque Natural do Douro Internacional en het Parque Natural do Alvão. Hoewel dit stukje Tras-os-Montes nog niet door het massatoerisme is ontdekt, heeft ook Trás-os-Montes veel prachtige plekjes te bieden.

Informatie over Tras-os-Montes

Beste foto's & tips van Tras-os-Montes

'122685' door meekje '122685' door meekje

PortugalTras-os-Montes

PortugalTras-os-Montes

Fisgas de Ermelo

meekje

In PARGUE NATURAL do ALVÃO ligt vlak bij het dorpje Ermelo de Fisgas (waterval) de Ermelo. Echter de kloof is de grootste attractie. Echt een bezoekje waard

'510689' door marjolijn '510689' door marjolijn

PortugalTras-os-Montes

PortugalTras-os-Montes

Citadel Braganca

marjolijn

Bragança ligt vrij geïsoleerd in het noordoosten van Portugal, dicht tegen de Spaanse grens. De stad is gebouwd rond een middeleeuwse vesting, het stamslot van het laatste Portugese koningshuis. Vanaf de donjon en de muren heb je een mooi uitzicht, maar het was stormachtig weer, code oranje, dus geen plek om lang te blijven staan.

'521877' door konne000 '521877' door konne000

PortugalTras-os-Montes

PortugalTras-os-Montes

Kerkje aan de kust

konne000

Rijdend langs de Portugese kust noordwaarts richting Santiago de Compostela, heb je fantastische uitzichten, schitterende inhammen / ria's, verlaten kleine strandjes, etc. Prachtig mooi! Ook dit fraaie kerkje stond aan de kust!

Laat kaart zien