Tras-os-Montes image
Tras-os-Montes image Tras-os-Montes image

Tras-os-Montes

Reisgids

Tras-os-Montes
Portugal
Desiree

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De afgelegen regio Trás-os-Montes ligt in het bergachtige noordoosten van het land. Bragança is de hoofdstad van deze regio. Trás-os-Montes telt drie natuurgebieden: het Parque Natural de Montesinho, het Parque Natural do Douro Internacional en het Parque Natural do Alvão. Hoewel dit stukje Portugal nog niet door het massatoerisme is ontdekt, heeft ook Trás-os-Montes veel prachtige plekjes te bieden.

Advertorial
Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten

Reisinspiratie

Van onze community

Image Title Image Title
Fisgas de Ermelo
Tras-os-Montes
Meekje
Image Title Image Title
the old man
Tras-os-Montes
Napoleon
Image Title Image Title
Paleisje
Tras-os-Montes
SuzanneGeudeke

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F