tavira

Foto door Reisreporter aticketto

Portugal is een land gelegen in het zuid-westen van Europa met meer dan 10 miljoen inwoners. Het land grenst aan Spanje en de Atlantische Oceaan. De twee eilanden Madeira en de Azoren horen ook tot tavira en hebben een autonome status. De hoofdstad is Lissabon.

Het land heeft een mild klimaat met droge en hete zomers, in het noorden een zeeklimaat, waar de winters koud en nat zijn en in het zuiden een mediterraan klimaat. Landinwaarts heerst er een landklimaat met warmere zomers en koudere winters. De ongeveer 3000 zonuren per jaar en geweldige stranden zorgen ervoor dat tavira in alle jaargetijden te bezoeken is.

De hoofdstad Lissabon is gelegen op zeven heuvels en is een stad met schitterende gebouwen, smalle straatjes en leuke pleinen. De wijken Bairro Alto en Alframa zijn de meest typisch tavira met kleine trams door de straten. Het klooster Mosteiro dos Jéronimos en de toren van Belém mag je niet missen. Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Wandel dan omhoog naar Castelo de Sao Jorge. De shopliefhebbers vinden in de wijk Baixa een gevarieerd aanbod aan winkels. Lissabon is ook het uitgangspunt voor tochten naar kustplaatsen als Estoril en Cascais.

De stad Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schilderachtige baai en kleurrijke huisjes die tegen de heuvel opklimmen verklaren waarom. Ook komt de portwijn hiervandaan. Loop door de oudste wijk Ribeira, bekijk de Ponte Dom Luisa of bezoek de tuinen van Jardins do Palácio de Cristal. Andere plaatsen die bezienswaardig zijn, zijn Coimbra, de oude universiteitsstad, Nazare en Fatima.

De Algarve is een populaire plaats voor toeristen met brede stranden, gevarieerd landschap en cultuur. Albufeira is oorspronkelijk een klein vissersdorp in de Algarve, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de populaire vakantiebestemmingen in tavira. Ook langs de rest van de Portugese kust vind je prachtige stranden, zoals aan de Costa de Lisboa en Costa Verde.

De eilanden Madeira en de Azoren zijn voor natuurliefhebbers. Madeira wordt ook wel het ‘Bloemeneiland’ genoemd, vanwege de vele bloemen die bloeien daar. De eindeloze wandelpaden zorgen dat je het eiland goed kunt verkennen. De Azoren is ideaal voor een ontspannen natuurvakantie. Je vind er niet veel stranden, maar als je op zoek bent naar buitenactiviteiten, zoals watersporten, dan zit je hier goed.

Portugal is uitstekend voor een strandvakantie, citytrips, maar zeker ook voor een natuurvakantie!

Informatie over tavira

Beste foto's & tips van tavira

'1063851' door aticketto '1063851' door aticketto

Portugaltavira

Portugaltavira

Aan de wandel

aticketto

Tavira is een erg leuk stadje en buiten het hoogseizoen ook lekker rustig. Genoeg plek op de terrasjes maar ook langs de stadsrivier is het niet druk. Wandel gewoon lekker rond samen met de locals die ook hun sportieve stappers aan hebben getrokken.

'980206' door aticketto '980206' door aticketto

Portugaltavira

Portugaltavira

Tavira

aticketto

Tavira is een van de mooiere plaatsjes in de Algarve. Al in de 8e eeuw voor Christus was deze plaats aan de rivier al bewoond. De Romeinen en de Moren drukte hun stempel ook op de plek. In de 18e eeuw bevond de stad zich op zijn hoogte punt en kende het stadje veel rijkdom. Dit is nog goed terug te zien aan de mooie huizen aan de rivier. Nu leeft het stadje voornamelijk van toerisme en visserij.

'958032' door aticketto '958032' door aticketto

Portugaltavira

Portugaltavira

Igreja da...Misericór

aticketto

In de stad Tavira staan zo’n 37 kerken maar die kun je natuurlijk niet allemaal bezoeken. De Igreja da Misecórdia is een kerk die je wel een bezoekje moet brengen. De buitenkant valt niet zo op maar eenmaal in de kerk krijg je prachtige azulejos (blauwe tegeltjes) te zien. Ga ook eens even de klokkentoren in voor een mooi uitzicht op de stad.

Laat kaart zien