Santarém

Op één uur rijden ten noordoosten van hoofdstad Lissabon ligt de stad Santarém, hoog op de rechteroever van de rivier de Taag. Het centrale deel van Santarém is het plein Largo Sá da Bandeira, waaraan zich de belangrijkste kerk bevindt, de Igreja Seminario. Andere bezienswaardigheden zijn de 22 meter hoge manuelino-klokkentoren Torre das Cabagas uit de zestiende eeuw en het Park Portas do Sol met de restanten van het moslim kasteel Alcáçova.

Informatie over Santarém

Beste foto's & tips van Santarém

'509464' door petervanderwaal '509464' door petervanderwaal

PortugalSantarém

PortugalSantarém

Eindeloos....

petervanderwaal

In Convento do Cristo zijn de kloostergangen eindeloos.....het prachtige licht zorgt voor een mooie sfeer in een van de mooiste kloosters van Portugal. Naast de kathedraal in het klooster , zijn de gedeelten waar de monniken wonen / woonden zeer fraai. Mooi in al zijn eenvoud.

'509460' door petervanderwaal '509460' door petervanderwaal

PortugalSantarém

PortugalSantarém

Azulejos

petervanderwaal

Convento do Cristo in Tomar staat op de Werelderfgoedlijst. Een van de mooiste van Portugal waar je Romaanse en Mauel stijl , maar ook veel Azulejos ( het bekende Portugese tegelwerk ) tegenkomt. Neem de tijd voor dit klooster want je komt ogen tekort. Zelfs in het hoogseizoen is het er....zoals op zoveel plekken in Portugal...erg rustig.

Laat kaart zien