Lagos image
Lagos image Lagos image

Lagos

Reisgids

Lagos
Portugal
Kjansen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het moderne Portugal, gelegen in de Algarve. Alle moderne voorzieningen die je maar nodig kan hebben als toerist vind je hier. Net als gezellige terrasjes, stranden met een subtropisch klimaat en een vriendelijke bevolking. Lagos wordt omringd door zeven zandstrandjes. Als je 35 kilometer naar het westen rijdt kom je uit op het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland, Kaap Sint-Vincent.

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Ponta de Piedade
Ponta de Piedade
Lagos
Simmes Jan
Praia do Camilo
Praia do Camilo
Lagos
JMoerkens
Raamtekening?
Raamtekening?
Lagos
Manuele

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F