Costa de Lisboa

Op slechts een uurtje rijden van de hoofdstad Lissabon begeef je je aan de mooie Atlantische Oceaan. De kustlijn van de Costa de Lisboa bestaat uit ruige kliffen die worden afgewisseld met intieme strandjes. Langs de oceaan vind je een aantal zeer fraaie kustplaatsjes, waarvan Cascais en Estoril de meest populaire zijn. Ook het meest westelijke punt van het vasteland van Europa, Cabo da Roca, ligt aan de Costa de Lisboa.

Informatie over Costa de Lisboa

Beste foto's & tips van Costa de Lisboa

'533334' door Fransvdg '533334' door Fransvdg

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

De vuurtoren van...Ca

Fransvdg

Cascais is een havenstadje ten westen van Lissabon. Vanuit de Portugese hoofdstad is het gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Daar staat deze leuke, twintig meter hoge, vuurtoren. Het is een onderdeel van het Santa Marta fort. Je kunt hier ook een museum bezoeken. Dit is een gescande dia.

'506395' door Jan10e '506395' door Jan10e

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

Op het randje Cabo di

Jan10e

Stijl paadje langs de afgrond. Altijd een bijzondere gewaarwording om op het 'uiterste' te staan. Toegegeven, Kaap de Goede Hoop is tot nu toe mijn favoriet, Vuurland was ook niet verkeerd, de Noordkaap staat nog op mijn lijstje... Dit is het westelijke punt van Europa. De vuurtoren is te zien op een eerder geplaatste foto. Makkelijk te bereiken vanuit Sintra (of uit Lissabon). Er is een informatiecentrum, het is opgenomen in alle excursies... Maar in november (bijna) het rijk alleen... Kan ook gelegen zijn in het feit dat het de avond ervoor heel hard geregend had en eigenlijk tijdens onze busreis er naar toe pas helder en zonnig werd! Binnen het uur wel uitgekeken, maar ik vond het toch de trip waard.

'503943' door Dirk-Jan '503943' door Dirk-Jan

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

Hier eindigt het land

Dirk-Jan

Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Deze 140 meter hoge kaap ligt aan de Atlantische Oceaan, op ongeveer 30 kilometer ten westen van Lissabon. Er staat hier sinds 1772 een vuurtoren, de Farol do Cabo da Roca. Op de plaquette van het gedenkmonument staat een regel van de beroemde Portugese dichter Luis de Camões: "Cabo da Roca: Onde a terra se acaba e o mar começa" (hier eindigt het land en begint de zee). Vooral tegen zonsondergang is Cabo da Roca een schitterende plek.

Laat kaart zien