Beira Alta

De Beira Alta ligt meer het binnenland in. Vlak aan de Spaanse grens. Hier bestaat het landschap uit heuvels en bergen. In 's lands hoogste bergketen, de Serra da Estrela, ligt de ‘Torre', de hoogste bergtop van Beira Alta met 1993 meter. In de Beira Alta kun je uitstekend wandelen en andere outdoor-sporten ondernemen. In de winter kun je er zelfs skiën. In de Serra da Estrela liggen schilderachtige bergdorpjes die je kunt bereiken via een aantal kronkelweggetjes. Het uitzicht langs de route is adembenemend.

Informatie over Beira Alta

Beste foto's & tips van Beira Alta

'332119' door mikkie '332119' door mikkie

PortugalBeira Alta

PortugalBeira Alta

Venetie in Portugal

mikkie

aveiro,ook wel het venetie van Portugal genoemd. dit leuke plaatsje heeft prachtige boten,Moliceiro genoemd vaart in de kanalen,onder bruggen door.heeft zeker wat weg van Venetie maar dan nog niet zo toeristisch als Venetie.

'262668' door dannyvdm '262668' door dannyvdm

PortugalBeira Alta

PortugalBeira Alta

Jaap Stam - Cabeca do

dannyvdm

De 'sterrenbergen' vormen de hoogste bergketen van het vasteland van Portugal. Een groot deel ervan ligt boven de 1500 meter. Het hoogste punt ligt op 1993 meter. Hier staat een klein torentje om het tot 2000 meter op te rekken. De hellingen zijn alleen geschikt voor schapen, die zorgen voor de wol van de textielindustrie en melk voor de Portugese kazen zorgen. Serra de Estrela trekt veel wandelaars en natuurliefhebbers aan. Er zijn meerdere wandelpaden uitgelegd en de prachtige flora van dit gebied maken het natuurreservaat geliefd. De granieten bergtoppen bij Cabeca do Velho zijn geërodeerd in merkwaardige vormen, zoals op deze foto te zien. Het heeft de vorm van een kale man, in mijn ogen Jaap Stam. In de omgeving is tevens ook een 'hoofd van een vrouw' te zien.

'522246' door marjolijn '522246' door marjolijn

PortugalBeira Alta

PortugalBeira Alta

Stadspaleis Braga

marjolijn

Wie een kijkje wil nemen in het leven van de Portugese adel moet een bezoekje brengen aan het Palacio dos Biscainhos in Braga. Dit stadspaleis annex museum vind je net buiten de Porta Nova, de 18e eeuwse toegangspoort tot de stad. Je krijgt een rondleiding door het huis, "upstairs" en "downstairs", inclusief een verblijf voor de slaven! Langs de stallen en de keuken kom je in de baroktuin. In één van de zalen in het huis is op een tegeltableau te zien hoe de familie zich verpoost in de tuin.

Laat kaart zien