Goedkoop Reizen

Tom tipt: Zo vind je de goedkoopste vliegdeals

Gepubliceerd: 17 jan 2018 1
Ook voor een appel en een ei op stedentrip? Columbus-redacteur en budgetexpert Tom Aussems pent de komende weken zijn gouden tips voor goedkope vliegtickets voor je neer. Niet het standaard riedeltje dus, maar persoonlijke tips van iemand die voor € 300 naar de andere kant van de wereld vloog. Dit keer: Zo vind je de goedkoopste vliegdeals.
Door: Tom Aussems'Skip Krakau en ga op ontdekking uit in Poznan of Wroclaw' (Foto: Lars van der Waarden © Columbus Travel)Wees flexibel met je data‘Mensen in mijn omgeving vragen me regelmatig naar tips voor een goedkope budgetvlucht. Het antwoord dat ik ze dan geef is: wees als het effe kan flexibel met je data. Voor de hand liggend? Ja, maar het is wel degelijk de effectiefste methode om de ticketkosten binnen de perken te houden. Ik werk graag met nepdata; ik voer in mijn zoekopdracht bijvoorbeeld de datum van vandaag en de datum over vier dagen in, en scroll dan net zo lang door het dag- of maandoverzicht heen tot ik twee betaalbare enkeltjes vind. Een andere feature die ik vaak gebruik is de low fare finder – deze heet ‘tarievenzoeker’ bij Ryanair en ‘reisplanner’ bij Wizz Air. Tik bij bestemming respectievelijk ‘overal’ en ‘alle categorieën’ in voor een handig overzicht van de goedkoopste Europese bestemmingen van het moment.’Boek direct bij de airline en kén de budgetairlines‘Vergeet ticketvergelijkssites. Voor korte vluchten binnen Europa ben je beter af als je bij de airline zélf boekt. Als extra tip wil ik je meegeven: kén de budgetairlines die vluchten aanbieden vanaf Nederlandse luchthavens. Als ik een bepaalde bestemming in gedachte heb, werk ik het rijtje af. Waar vliegt Wizz Air op en wat kost het? Waar vliegt Ryanair op en wat kost het? Waar vliegt Easyjet op en wat kost het? Etc.’Wees flexibel met je bestemming‘Als jij ons reisblad Columbus Travel kent, dan weet jij als geen ander hoeveel mijn collega’s en ik ervan houden om buiten de gebaande paden te treden. Als ik het voor het kiezen heb laat ik me dan ook liever verrassen door een stedentrip naar pak ‘m beet Timisoara (editie 65) of Luik (editie 69), dan naar een wereldberoemde stad. Deze onbekende routes zijn vaak goedkoper dan de drukke trajecten. Gevalletje vraag en aanbod. Kijk maar eens naar Polen; je kunt met Ryanair naar Warschau of Krakau (editie 67) vliegen, maar je kunt óók met Wizzair naar onbekende en goedkopere steden als Gdansk, Katowice, Lublin, Poznan (editie 54) of Wroclaw (editie 58)!’Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor méér persoonlijke budgettips van Tom.


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Tom tipt: Zo vind je de goedkoopste vliegdeals"

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...