Up in the air: dit zijn de mooiste ballonvaarten ter wereld image
Vellah

Up in the air: dit zijn de mooiste ballonvaarten ter wereld

Een spectaculaire rondvlucht is niet per definitie te hoog gegrepen. Voor een unieke kijk op de wereld moet je een luchtballon in. Zie de wereld vanuit het perspectief van een vogel: dit zijn de mooiste ballonvaarten per continent. 

Afrika: Til je safari naar een hoger niveau in Kenia en Tanzania

De reden om naar Kenia en/of Tanzania af te reizen is vrijwel altijd een safari. Zowel het Serengeti Nationaal Park als de Masai Mara zijn een walhalla als je wildlife wilt spotten. En natuurlijk kun je dan voor een klassieke safari gaan, maar je kunt hier ook je safari-ervaring naar nieuwe hoogten tillen, letterlijk. Met een luchtballon kom je dieper de park in en weg van de reguliere wegen om leeuwen, nijlpaarden en tal van ander wild op de meest ongestoorde manier te spotten. Vanaf €400 p.p. 

En dat is nog lang niet alles ... Zeilend boven tempelruïnes in Egypte, de Sossusvlei in Namibië of The Cradle of Humankind in Zuid-Afrika ... Dit zijn de 4 mooiste ballonvaarten in Afrika!

Azië: zweven boven Bagan, Myanmar

Zweven boven eeuwenoude boeddhistische tempels zo ver het oog reikt terwijl de zon langzaam achter de Irrawaddy-rivier verdwijnt – er zijn weinig plekken op aarde die zich kunnen meten met de Baganvlakte in Myanmar (voormalig Birma). Om het af te maken, krijg je nog een glas champagne toe. Vanaf € 300 voor een tour van een uur. 

Voel de wind in je haren op de Wadi Rum in Jordanië, boven een tijgerreservaat in India, boven vulkanen in Japan en boven luchtkastelen in Turkije: dit zijn de 5 mooiste ballonvaarten van Azië en het Midden-Oosten.

Europa: bikken in een ballon in Nederland

Dineren in een heteluchtballon? Dat kan, en gewoon hier in NederlandCuliAir is het enige restaurant ter wereld waar de gerechten worden bereid met de hete lucht van de ballon zelf. Allemaal gebakken lucht dus. Dit jaar gaat het restaurant, onder leiding van meesterkok Angelique Schmeinck, voor het achttiende jaar de lucht in. In de ballon is plaats voor veertien personen en tijdens de ballonvaart worden speciaal geselecteerde gerechten à la minute bereid. Hoogtepunt? Wilde zeebaars luchtballon-gegaard, groene asperges, gekonfijte rode puntpaprika, bouillabaissesaus en citroentijm. Vertrekken kan vanaf verschillende plekken, waaronder Amersfoort, UtrechtDen Bosch en Arnhem. Kosten: €435 per persoon inclusief ballonvaart, diner en wijnen. 

Van zeilen boven ons eigen Kinderdijk tot turen over Toscane, laveren boven Litouwen of zweven boven Zweeds Lapland: we hebben de 6 mooiste ballontochten van Europa op een rij gezet. Met één smokkellandje, want je kunt zelfs op de Noordpool in een luchtballon stappen!

Midden-Amerika: voel je nietig boven Teotihuacán in Mexico

Luchtballonnen boven Teotihuacan, Mexico. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

De Mexicaanse eeuwenoude stad Teotihuacán, ofwel 'Stad van de Goden' is vanaf de grond al adembenemend vanuit elke hoek. Wil je die ervaring toch nog overtreffen, stap dan in een heteluchtballon. Vanuit de lucht en weg van de drukte besef je pas echt de overweldigende schaal en goed geplande lay-out van deze Unesco Werelderfgoedlocatie die meer dan tweeduizend jaar oud is. Vanaf € 184 p.p.

Het Amerikaanse continent heeft nog veel meer. Van de Atacamawoestijn in Chili en Cuzco in Peru tot Monument Valley in de Verenigde Staten: dit zijn de 4 mooiste ballonvaarten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!