De 4 mooiste ballonvaarten van Afrika image
Vellah

De 4 mooiste ballonvaarten van Afrika

Heb je je ooit afgevraagd hoe een vogel de wereld ziet? Veel landschappen zijn al prachtig als je met beide benen op de grond staat, maar vanuit de lucht krijg je een ander perspectief. Zeilend boven tempelruïnes, nationale parken of woestijnen ... Dit zijn de mooiste ballonvaarten in Afrika!

1. In het land van de farao's in Luxor, Egypte

Luchtballonnen boven Luxor, Egypte. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Al zwevend boven de tempels en graven van  oude Egyptenaren met niets dan stilte om je heen, waan je je zo terug in de tijd. In de vroege ochtend klim je in een mand om voordat de drukte binnenstroomt rond en boven Luxor te genieten van een spectaculair uitzicht, niet alleen op de eeuwenoude archeologische parels, maar ook op de eindeloos uitgestrekte woestijn en groene oevers van de Nijl.


2. Hoog boven de Sossusvlei en Deadvlei in Namibië 

Luchtballon boven de Dead Vlei, Namibië. Foto: Getty ImagesLuchtballon boven de Dead Vlei, Namibië. Foto: Getty Images

De Namib Sand Sea is de enige aan de kust gelegen woestijn ter wereld met gigantische zandduinen die beïnvloed worden door mist. Die mist heeft geleid tot een unieke inheemse flora en fauna in een verder gortdroog gebied. Bijzonder spectaculair is de Sossusvlei, een aaneenschakeling van duinen die hun intens rode kleur te danken hebben aan een dun laagje ijzeroxide. Je zou verwachten dat het zand in dit oeroude gebied is ontstaan door erosie en sedimentatie, maar het wordt door de oostenwind aangevoerd vanuit de Kalahari. Met je heteluchtballon kies je al vroeg in de ochtend het luchtruim en zie je het landschap en de dieren wakker worden. Je sluit je tocht af met een champagneontbijt. Vanaf € 450 p.p.

Lees ook: dit zijn de 5 mooiste ballonvaarten in Azië en het Midden-Oosten

3. Til je safari naar een hoger niveau in Kenia en Tanzania

De reden om naar Kenia en/of Tanzania af te reizen is vrijwel altijd een safari. Zowel het Serengeti Nationaal Park als de Masai Mara zijn een walhalla als je wildlife wilt spotten. En natuurlijk kun je dan voor een klassieke safari gaan, maar je kunt hier ook je safari-ervaring naar nieuwe hoogten tillen, letterlijk. Met een luchtballon kom je dieper de park in en weg van de reguliere wegen om leeuwen, nijlpaarden en tal van ander wild op de meest ongestoorde manier te spotten. Vanaf €400 p.p. 


4. Vaar over Unesco's werelderfgoed The Cradle of Humankind in Zuid-Afrika

Zo'n dertig kilometer ten noordwesten van Johannesburg vind je de Magaliesberg en 'de Wieg van de Mensheid'. In dit Unesco-gebied, dat meer dan 47.000 hectare groot is, zijn sinds 1935 tal van resten van onze voorouders gevonden, die cruciaal zijn voor het begrip hoe de mens zich mogelijk geëvolueerd heeft. Niet alleen de paleontologische vondsten zijn uitermate interessant, het landschap vol kalkstenen rotsen, grotten, rivieren en weidse grasvlakten is schitterend en het idee dat hier duizenden jaren geleden al mensen rondliepen is fascinerend. Dat voel je des te meer vanuit een luchtballon: dit is de bakermat van onze beschaving, de plek waar we allemaal vandaan komen. Vanaf €170 p.p. 

Benieuwd naar nog meer ballonvaarten? Dit zijn de 20 mooiste ballonvaarten ter wereld, handig opgedeeld per continent!

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!