Kinderdijk

Een van de dingen waar om Kinderdijk bekend staat: de windmolen. Nergens ter wereld zijn er zo veel molens bij elkaar te vinden als op Kinderdijk. Rond 1740 werden er 19 windmolens gebouwd die tot op de dag van vandaag goed behouden zijn gebleven. Deze windmolens staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een belangrijke toeristische attractie in Kinderdijk.

Beste foto's & tips van Kinderdijk

'499983' door Simmes Jan '499983' door Simmes Jan

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Zomeravond in...Kinde

Simmes Jan

In de eerste week van juli, tijdens een van die bloedhete dagen, waren we in de buurt van Kinderdijk. We zijn ernaartoe gefietst en hebben er rondgewandeld en ik kan me voorstellen dat de vele toeristen dit niet willen missen. Het was ook nog eens een prachtige avond met een kleurrijke zonsondergang. Kinderdijk 1 juli 2015.

'505823' door sgtravel '505823' door sgtravel

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Verlichte molens...ki

sgtravel

Deze week zijn de molens van Kinderdijk, in de avonduren mooi verlicht. Dit gebeurd maar één week per jaar, dit jaar dus van 7 tm 12 september, tussen 20:30 en 23:00. Tevens varen er 2 rondvaartboten rond, zodat je de molens ook vanaf het water kunt bekijken Mocht je dit na 12 september lezen, volgendjaar heb je weer een nieuwe kans voor mooie plaatjes te schieten !!!