Kinderdijk

Een van de dingen waar om Kinderdijk bekend staat: de windmolen. Nergens ter wereld zijn er zo veel molens bij elkaar te vinden als op Kinderdijk. Rond 1740 werden er 19 windmolens gebouwd die tot op de dag van vandaag goed behouden zijn gebleven. Deze windmolens staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een belangrijke toeristische attractie in Kinderdijk.

Informatie over Kinderdijk

Beste foto's & tips van Kinderdijk

'499983' door Simmes Jan '499983' door Simmes Jan

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Zomeravond in...Kinde

Simmes Jan

In de eerste week van juli, tijdens een van die bloedhete dagen, waren we in de buurt van Kinderdijk. We zijn ernaartoe gefietst en hebben er rondgewandeld en ik kan me voorstellen dat de vele toeristen dit niet willen missen. Het was ook nog eens een prachtige avond met een kleurrijke zonsondergang. Kinderdijk 1 juli 2015.

'516625' door Pieter51 '516625' door Pieter51

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Sneeuw en ijs

Pieter51

De molens van Kinderdijk had ik nog nog nooit bezocht, het moest er dus maar eens van komen. Zaterdag 4 februari 2012 in alle vroegte op stap, de fototas rijkelijk gevuld. De weerman had een koude, maar zonnige dag voorspeld. Koud was het zeker, de temperatuurmeter in de auto meldde 20 graden vorst. Er lag sneeuw op de weg en naarmate de bestemming naderde werd het mistiger. Een beetje nevel boven het landschap kan prachtige foto’s opleveren, maar deze grijze soep beloofde weinig goeds. De molens waren inderdaad aan het zicht onttrokken en het vastleggen van een mooie zonsopkomst kon ik eveneens vergeten. Na een uur rondhangen brak plotsklaps de zon door. Tijd voor actie! Dit is een van de eerste foto’s van die dag, niet ver van de kleine parkeerplaats aan de Molenkade Nederwaard. De platte schuit zorgde voor wat contrast in het witte landschap. Op de achtergrond waren de contouren van een molen zichtbaar, terwijl de berijpte begroeiing eveneens meehielp aan de compositie. De foto is onlangs gepubliceerd in de ZOOM.nl winter fotografie gids 2016. Men beloofde twee volledige pagina's voor de afdruk te benutten, wat ook gebeurd is. Wel heeft de redactie flink wat tekst in de foto geplaatst, daartoe waarschijnlijk uitgenodigd door de grote lichte vlakken. Tsja, zo krijg je een foto ook in een magazine.... ;-)

'505823' door sgtravel '505823' door sgtravel

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Verlichte molens...ki

sgtravel

Deze week zijn de molens van Kinderdijk, in de avonduren mooi verlicht. Dit gebeurd maar één week per jaar, dit jaar dus van 7 tm 12 september, tussen 20:30 en 23:00. Tevens varen er 2 rondvaartboten rond, zodat je de molens ook vanaf het water kunt bekijken Mocht je dit na 12 september lezen, volgendjaar heb je weer een nieuwe kans voor mooie plaatjes te schieten !!!

Laat kaart zien