De 4 mooiste ballonvaarten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika image
Vellah

De 4 mooiste ballonvaarten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika

Heb je je ooit afgevraagd hoe een vogel de wereld ziet? Veel landschappen zijn al prachtig als je met beide benen op de grond staat, maar vanuit de lucht krijg je een ander perspectief. Zeilend boven tempelruïnes, nationale parken of woestijnen ... Dit zijn de vier mooiste ballonvaarten in Noord-, Midden en Zuid-Amerika!

1. Zoek de droogte op in de Atacamawoestijn, Chili

De Atacama is de droogste woestijn ter wereld − op sommige plekken is eeuwenlang geen regendruppel gevallen. De droogte heeft buitenaardse landschappen gecreëerd, zoals hier in de toepasselijk geheten Valle de la Luna, de Maanvallei. In de loop van miljoenen jaren heeft de wind vrij spel gehad om imposante, zelfs surrealistische rotsformaties uit de steen- en zandgrond te kerven. Dit bijzondere natuurfenomeen komt pas echt goed tot z'n recht vanuit de lucht. Je ziet de Valle de la Muerte (Dodenvallei), de Cordillera de la Sel (Zoutbergketen), de Andes en Salar de Atacama. Een tocht kost zo'n €300. 


2. Voel je nietig boven Teotihuacán in Mexico

Luchtballonnen boven Teotihuacan, Mexico. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

De Mexicaanse eeuwenoude stad Teotihuacán, ofwel 'Stad van de Goden' is vanaf de grond al adembenemend vanuit elke hoek. Wil je die ervaring toch nog overtreffen, stap dan in een heteluchtballon. Vanuit de lucht en weg van de drukte besef je pas echt de overweldigende schaal en goed geplande lay-out van deze Unesco Werelderfgoedlocatie die meer dan tweeduizend jaar oud is. Vanaf € 184 p.p.

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste ballonvaarten binnen Europa

3. Verken Cuzco in Peru vanuit de lucht

Sacsayhuaman in Peru. Foto: CivitatisFoto: Civitatis

Het zuiden van Peru is het hart van het oude Incarijk, met enkele van de bekendste cultuurschatten ter wereld, waaronder Machu Picchu en de mysterieuze Nazcalijnen. Voor iedereen die zich wil verdiepen in de Inca’s, leiden alle wegen uiteindelijk naar Cuzco, de hoofdstad van hun rijk. Als uitvalsbasis voor de Inca Trail en Machu Picchu is Cuzco een toeristenmagneet. Vermijd de massa's en geniet van het uitzicht over de stad, de omliggende Heilige Vallei en het enorme Inca-fort van Sacsayhuamán vanuit een heteluchtballon. Vanaf €76 p.p. 


4. Boven het land van indianen in Monument Valley, Verenigde Staten

Ballonvaart Monument Valley, Verenigde Staten. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Op de grens tussen Arizona en Utah vind je Monument Valley: een uitgestrekt landschap vol met torenhoge rode rotsformaties, plateaus en kloven waar je je zo in een western waant - niet voor niets is het park menigmaal het decor geweest voor films. Het is het land van de indianen; rotsen dragen hier namen als Elephant Butte en Totem pole.  Vanuit een ballonmand krijg je een panoramisch uitzicht vanuit de lucht dat je doet beseffen hoe uitgestrekt en leeg dit landschap werkelijk is. Kosten: €325 p.p. 

Benieuwd naar nog meer ballonvaarten? Dit zijn de 20 mooiste ballonvaarten ter wereld, handig opgedeeld per continent!

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!