De 5 mooiste ballonvaarten in Azië en het Midden-Oosten image
Vellah

De 5 mooiste ballonvaarten in Azië en het Midden-Oosten

Heb je je ooit afgevraagd hoe een vogel de wereld ziet? Veel landschappen zijn al prachtig als je met beide benen op de grond staat, maar vanuit de lucht krijg je een totaal ander perspectief. In de mand van een luchtballon zweef je in totale rust over de aarde, waarbij alleen het sporadische geluid van de gasbrander de stilte doorbreekt. Zweef over eeuwenoude tempels, beroemde grotwoningen en bijzondere natuurgebieden ... Dit zijn de mooiste én meest originele ballonvaarten in Azië en het Midden-Oosten!

1. Op junglesafari in de lucht in India 

Spot een tijger vanuit de lucht. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Bij een jungle-safari denk je ongetwijfeld aan een bushwalk of een rit in een safari-jeep. Maar het kan ook anders in India, namelijk per luchtballon! Niet alleen is het een unieke ervaring, het verstoort ook de wilde natuur van Bandhavgarh National Park en Tiger Reserve niet. Hier geniet je vanuit de mand van een prachtig uitzicht over het oerwoud en misschien kom je wel thuis met een luchtfoto van een tijger ... Vanaf €280 p.p. 


2. Vuur boven de vulkanen in Japan

Daisetsuzan, het grootste nationaal park van Japan, betekent letterlijk ‘grote besneeuwde bergen’. Tijdens een ballonvaart over het natuurgebied op het eiland Hokkaido begrijp je dat daar geen woord van gelogen is. Er zijn maar liefst zestien pieken die meer dan tweeduizend meter de lucht in reiken. Jij vliegt een halfuur langs deze krachtpatsers. Onder de highlights: uitgestrekte bossen en de vulkanisch actieve Mount Tokachi. Vanaf € 120 p.p.

Lees ook: Dit zijn de mooiste ballonvaarten in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika

3. Wind in de haren in Wadi Rum, Jordanië

Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Om het uitgestrekte landschap van de Wadi Rum-woestijn in Jordanië te verkennen heb je meer dan een dag nodig, maar een van de beste (en ietwat verkoelende) manieren om af te trappen is met een ballonvaart. Nadat je de nacht hebt doorgebracht in een bedoeïenenkamp onder een betoverende sterrenhemel, ga je de lucht in met Royal Aero Sports Club of Jordan. Je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht op de steeds veranderende zandduinen en monolithische rotsformaties die Wadi Rum tot een van Jordaniës meest geliefde plekken maken. Vanaf €165 p.p. 


4. Ballonnen boven Bagan, Myanmar

Zweven boven eeuwenoude boeddhistische tempels zo ver het oog reikt terwijl de zon langzaam achter de Irrawaddy-rivier verdwijnt – er zijn weinig plekken op aarde die zich kunnen meten met de Baganvlakte. Om het af te maken, krijg je nog een glas champagne toe. Vanaf € 300 voor een tour van een uur. 


5. Boven luchtkastelen in Cappadocië, Turkije

Foto: Getty Images

Het unieke landschap van Cappadocië, bekend om zijn tufstenen formaties, grotwoningen en -kerken, is ontstaan door vulkanische activiteit en erosie. Vanuit een heteluchtballon heb je perfect zicht op de rotswanden en kegels die tot de jaren vijftig van de vorige eeuw werden bewoond. Een standaardtour van een uur, met een glas champagne, kost € 150.

Benieuwd naar nog meer ballonvaarten? Dit zijn de 20 mooiste ballonvaarten ter wereld, handig opgedeeld per continent!

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!