5x het leukste wildlife nieuws van 2018 image

5x het leukste wildlife nieuws van 2018

Elk continent telt zijn eigen bijzondere diersoorten. Op reis kun je de fascinerende natuur vaak van dichtbij meemaken en ook in 2018 hebben we een aantal geweldige wildlife verhalen met jullie kunnen delen.


Het blijft magisch om zelf schildpadden te spotten (Foto: Jacob OwensUnsplash)

Van de beste plekken om kwallen van dichtbij te bewonderen tot de gaafste diersoorten die je juist in Nederland op kan sporen: dit jaar hebben we weer een aantal héle toffe verhalen geschreven over fantastische wildlife ervaringen die jij ook een keertje mee wilt maken. We zetten onze selectie van de beste wildlife artikelen uit 2018 op een rijtje:

1. De 5 mooiste plekken om zeeschildpadden te zien

In alle (sub)tropische zeeën komen zeeschildpadden voor, maar er zijn maar een paar plekken waar je de optimale omstandigheden gaat vinden om ze zelf tegen te komen. Dit zijn wat ons betreft de mooiste en ongereptste plekken om ze te zien. Plus, hoe handel je als je er een tegenkomt? Ook niet onbelangrijk om te weten! Lees hier het hele artikel.


Bezoek Tanzania eens búíten de grote migratie om! (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

2. Total guide: 5x op safari buiten de gebaande paden

Weinig reiservaringen doen ons bloed harder stromen dan safari’s. Logisch dus dat we verknocht zijn aan Afrika, waar totaal onontdekte lappen natuur liggen te wachten op verkenning. Zo kun je in plaats van Zuid-Afrika in Kenia, Tanzania of Zimbabwe op zoek naar de Big Five. Of misschien voel je meer voor de ongerepte bossen in Madagaskar? Lees hier welke locaties volgens ons de echte aanraders zijn.


Durf jij het om te snorkelen met kwallen? (Foto: Hans Zeegers © Columbus Travel)

3. Snorkelen met kwallen? Op deze 3 plekken kan het nog

Plekken op de wereld waar je gemoedelijk tussen de kwallen kunt dobberen, zijn uiterst zeldzaam. In deze drie meren zijn de gevreesde dieren echter net zo gevaarlijk als de gemiddelde zeekomkommer. Lees hier waar je helaas niet meer met kwallen kan zwemmen, maar óók waar je de plekken kunt vinden waar het nog wél mag.


Een wild zwijn in een modderpoel (Foto: Makro FreakWikimedia Commons)

4. Ga op safari in Nederland en spot ónze Big Five

Je hoeft niet per se naar Afrika om wilde dieren te zien; in Nederland hebben we net zo goed ons eigen wild. Dit is ónze Big Five en in deze gebieden heb je de grootste kans om ze tegen het lijf te lopen. En wie weet; misschien kunnen we de wolf binnenkort óók weer aan dit lijstje toevoegen.


Zonsondergang in de Madikwe Game Reserve (Foto: Makanyane Safari Lodge © Sanctuary Retreats)

5. Slapen tussen de wilde dieren: hier vind je de gaafste wildlifehotels

Wakker worden tussen de penguïns, een croissantje oppeuzelen naast de giraffen of een schattige luiaard als buurman? Dat kan dus écht! Hier zijn vijf dromerige wildlifehotels waar jij hoogstwaarschijnlijk ook een nachtje wil snurken.