Slapen tussen de wilde dieren: 5 wildlifehotels image
Slapen tussen de wilde dieren: 5 wildlifehotels image Slapen tussen de wilde dieren: 5 wildlifehotels image

Slapen tussen de wilde dieren: 5 wildlifehotels

Wakker worden tussen de pinguïns, een croissantje oppeuzelen naast de giraffen of een schattige luiaard als buurman? Dat kan dus écht! Hier zijn vijf dromerige wildlifehotels waar jij hoogstwaarschijnlijk ook een nachtje wil snurken.


Een groepje pinguïns op de Falklandeilanden (Foto: Yuriy Rzhemovskiy, Unsplash)

1. Sea Lion Lodge, Falklandeilanden

De naam van dit wildlifehotel is een béétje misleidend, want de gezellige Sea Lion Lodge is juist de beste uitvalsbasis op de Falklandeilanden om pinguïns te spotten. Maar toch: je kunt ook gewoon avontuurlijk op pad om de albatrossen, zeehonden en zeeleeuwen van dichtbij te bewonderen. Daarnaast heb je vanuit je kamer prachtige uitzichten op de Zuidelijke Oceaan.

2. Lapa Rios Eco Lodge, Costa Rica

De tropische Lapa Rios Eco Lodge ligt op het Osa schiereiland van Costa Rica, midden in een beschermd regenwoud. Hier geniet je dus gegarandeerd van allerlei soorten wildlife. Denk daarbij aan aapjes, ara's, luiaards en toekans, op maar wat te noemen.


De Lapa Rios Eco Lodge in Costa Rica ligt middenin het regenwoud (Foto: Lapa Rios Eco Lodge)

3. State Game Lodge, Verenigde Staten

Ook in de Verenigde Staten kun je nog één worden met de ruige natuur. Je kunt bijvoorbeeld een paar nachten doorbrengen in de State Game Lodge, gelegen in de geïsoleerde Black Hills van South Dakota. De lodge grenst aan het Custer State Park, vlakbij de Great Plains: het territorium van o.a. de Noord-Amerikaanse bizon.


Een groepje bizons in het Custer State Park (Foto: Guimir, Wikimedia Commons)

4. Makanyane Safari Lodge, Zuid-Afrika

De Makanyane Safari Lodge ligt in een beschermd Zuid-Afrikaans natuurgebied: de Madikwe Game Reserve. Het hotel staat naast een drinkplaats en alle kamers hebben grote glazen wanden. Dankzij deze strategische locatie en slimme architectuur heb je altijd een pico bello uitzicht op passerende olifanten en andere leden van de legendarische big five.


Zonsondergang in de Madikwe Game Reserve (Foto: Makanyane Safari Lodge © Sanctuary Retreats)

5. Royal Malewane Private Game Lodge, Zuid-Afrika

Last but not least: de Royal Malewane Private Game Lodge ligt eveneens in Zuid-Afrika, maar dan recht tegenover het iconische Kruger National Park. Ook hier kun je de olifanten regelmatig zien langswandelen, maar dan terwijl je in een van de overdadige, plunge pool zwembaden hangt. Ik ga alvast wat centjes sparen om deze wegdromer ooit een keertje te verwezenlijken! Wat jij?


Een cheetah in het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park (Foto: Ron Ansell, Unsplash)

Ga je binnenkort al op reis om wildlife te spotten? Lees dan ook even dit handige artikel met praktische tips om de allerbeste wildlife foto's te maken. Onze eigen Columbus Wildlifeplanner kan trouwens ook goed van pas komen; een echte must-have voor natuurliefhebbers!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.