Madagaskar

Ten oosten van het Afrikaanse vasteland ligt het eiland Madagaskar . Er wonen ruim 23 miljoen inwoners en is het vierde grootste eiland ter wereld. Het land heeft een tropisch klimaat, maar daarnaast zijn er nog andere klimaten, zoals een woestijnklimaat in het zuiden en een gematigd klimaat in de hoger gelegen gebieden.

De hoofdstad Antananarivo is gelegen in een heuvelachtig gebied. Het is vooral de plek waar toeristen komen om hun reis te beginnen of te eindigen. Desalniettemin kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang of de hoog gelegen Palais de la Reine bezoeken waarvandaan je uitzicht hebt over de stad.

In het noorden ligt de stad Antsiranana , vroeger Diego Suarez genoemd. Een gezellige stad, met een koloniale sfeer. De stad heeft ook een van de diepste havens ter wereld. Bezoek de drie baaien van Sakalava, met mooie witte stranden of geniet in de avond van een drankje in een van de lokale bars.

Madagaskar zit vol wildlife en natuur. Ranomafana NP is het populairste park, met verschillende wandelroutes die je met een gids kunt bewandelen. Je vindt er unieke planten en dieren. De gouden halfmaki’s, grijze halfmaki’s, ringstaartmaki’s en de muismaki’s zijn maar een paar van de makisoorten die hier leven. Je kunt er ook de Fossa spotten en meer dan 100 vogelsoorten waarvan er dertig soorten alleen in dit park voorkomen.

Het Andasibe-Mantadia NP staat vooral bekend om de grootste halfaap ter wereld, de Indi Indri lemuur. Deze dieren komen alleen in het oosten van het land voor. Ook het Ankarafantsika NP en Isalo Nationaal Park zijn de moeite waard.

De hoogste bergtoppen van Madagaskar vind je in de Andringitra gebergte. Het is een ruig en rotsachtig gebied, maar een schitterend gebied om te wandelen door regenwouden, hoge bergen en prairies. De Pic Boby is met 2660 meter de hoogste, beklimbare berg van het land. Ook een bezoekje waard is de Tsingy Rouge. Het bewijst maar weer hoe prachtig de natuur kan zijn. Je ziet er rotsformaties die verschillen van vanillekleur tot donkerrood en in de loop van de dag veranderen die kleuren. Actieve vakantiegangers kunnen ook terecht op Ile Sainte Marie , op zo’n 8 kilometer van Madagaskar . Het is een goede plek om te wandelen, fietsen of motor te rijden en er zijn diverse watersportmogelijkheden. Tussen juli en september is het ook een populaire plek om bultrugwalvissen te zien.

Strandliefhebbers komen in Madagaskar ook niets te kort. Ga naar het tropisch eiland Nosy Be , dat ook wel het parfum-eiland wordt omdat het doordrongen is van de zoete geuren van de ylang-ylang en chapaca. Zwem in het sprankelend heldere water of geniet van lekkere zeevruchten. Ongerepte stranden en ontspanning vind je op Nosy Komba. Ifaty is vooral in trek bij duikers en snorkelaars. Wil je weten hoe het is om op een onbewoond eiland te zijn? Ga dan naar het afgelegen, groene eiland Tsarabanjina.

Madagaskar loopt nog niet vol van toeristen, maar dat maakt het een authentieke bestemming!

Informatie over Madagaskar

Alle highlights van Madagaskar

Beste foto's & tips van Madagaskar

'494779' door silly '494779' door silly

Madagaskar

Madagaskar

Gekraagde Maki

silly

Het Périnet Nationaal Park ligt vlakbij het plaatsje Andasibe. Het park ligt op een hoogte van ongeveer 1000 meter en 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit drie hoofdparken; Analamazaotra, Mantadia en Mitsinjo. In het park wonen verschillende soorten lemuren, daar kwamen wij deze Vari tegen.De Vari, bonte maki of gekraagde maki is een halfaap uit de familie der maki's De vari is één van de twee soorten uit het geslacht Varecia, de andere soort is de rode vari). De vari is na de indri de grootste soort uit de superfamilie van de lemuren.

'494909' door silly '494909' door silly

Madagaskar

Madagaskar

Bruine Lemuur

silly

Madagaskar is vooral het eiland van de lemuren die alleen maar op Madagaskar voorkomen.Lemuren hebben vosachtige gezichten en handen die lijken op die van de mens.Deze lemuur kwam ik tegen vlakbij Antasibi, in het Matadia National park

'461666' door nita92 '461666' door nita92

Madagaskar

Madagaskar

Zonnestraaltje

nita92

Ringstaartmaki's houden van zonnebaden. Vooral in de ochtend pakken de ringstaartmaki's graag een zonnestraaltje mee. Met gespreide armen en genieten maar. Niet enkel voor de warmte, door de zon werken ook hun geurkliertjes beter. Op de foto kun je de kliertjes aan de binnenkant van de polsen zien. Deze hebben ze overigens ook op hun achterwerk.

Praktische informatie over Madagaskar

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei t/m september
 • Internet extentie
  mg
 • Hoofdstad
  Antananarivo
 • Aantal inwoners
  18 miljoen
 • Oppervlakte
  90% van Frankrijk
 • Reistijd
  12:00
 • Talen
  Frans en Plateaumalagasi
 • Religie
  inheemse geloven (52%), christelijk (41%), moslim (7%)
 • Tijdverschil
  2 uur later
 • Telefooncode
  261
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  negatief
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts, cholera-verklaring
 • Aanvlieghaven
  Antananarivo (TNR)
 • Nationale feestdagen
  26 juni Onafhankelijkheidsdag, 3 maart Dag van de Martelaren, 6 juli Dag van de Republiek

Kaart van Madagaskar en omgeving

Ooit al eens een lemuur aan ‘drugs’ gezien?

Dit is het bizarste dierenfilmpje dat je in tijden hebt gezien; lemuren onder invloed. Tja, ook dieren zoeken naar manieren om zich te vermaken...

Dit is het bizarste dierenfilmpje dat je in tijden hebt gezien; lemuren onder invloed. Tja, ook dieren zoeken naar manieren om zich te vermaken...

Madgaskar - Total Guide

Als een gigantisch, mythisch eiland duikt Madagaskar op uit de Indische Oceaan – het thuisland van duizenden zonderlinge beesten en een trots, geheimzinnig volk dat in de ban is van bizarre taboes. Alleen de meest stoutmoedige zielen riskeren een tocht door de Rode Zone, het wilde westen van het lan...

Als een gigantisch, mythisch eiland duikt Madagaskar op uit de Indische Oceaan – het thuisland van duizenden zonderlinge beesten en een trots, geheimz...