Keetmanshoop beste reistijd

Het weer in Keetmanshoop

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Keetmanshoop te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Keetmanshoop? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Keetmanshoop

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Namibië:


De beste periode om naar Keetmanshoop te gaan is van oktober tot half december; de temperatuur is dan goed en je hebt geen last van regen of schoolvakanties. Een andere goede periode is van half maart tot half april. Zuid-Afrika en Keetmanshoop vieren vakantie van half december tot half januari, van half april tot begin mei en van begin augustus tot begin september. Van januari tot april heb je de meeste kans op regen.


Reisadvies
Voor Keetmanshoop geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 maart Onafhankelijkheidsdag, 4 mei Cassinga Dag, 26 december Familiedag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Keetmanshoop

Beste foto's & tips van Keetmanshoop

'312248' door albertensandra '312248' door albertensandra

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerbomen

albertensandra

Locatie: Keetmanshoop Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens in de vorm van een bos zoals in Keetmanshoop. De kokerboom is een fotogenieke en speciale boom. De eigenzinnige boom is altijd belangrijk geweest voor de bosjesmannen. Zij gebruikten de holle stam als koker voor hun pijlen. De kokerboom groeit eigenlijk altijd tegen of op een stuk rots. Deze rots neemt overdag de warmte van de zon op en geeft deze warmte 's nachts af aan de boom die daardoor onder constante temperaturen kan doorgroeien. De nachten kunnen namelijk verraderlijk koud zijn, met temperaturen tot of onder het vriespunt. De boom kan zeer goed tegen de droge omstandigheden en slaat het water op in haar takken en stam. Het bos is sinds 1955 een nationaal monument. Zowel de Tuin der Goden als het kokerbos zijn gelegen op privé-land dat behoort tot de farm Gariganus van Coenie en Ingrid Nolte. Het is mogelijk om vanaf hier een bezoek aan zowel het bos als het nabijgelegen Giants Fossil Playground (Tuin der Goden) te brengen. Toegang bedraagt N$ 20 per persoon en 20 N$ voor de auto. http://www.opreisnaarnamibie.nl/Namibie/Zuid-Namibie/Kalahari-Zuid/Keetmanshoop/

'332077' door dreamer666 '332077' door dreamer666

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerbomenbos

dreamer666

Foto genomen in het kokerbomenbos. Het bevindt zich ten noordoosten van Keetmanshoop op de M29. De bomen staan op een privéterrein dat een camping is. Wij hadden dit er als tussendoortje bijgenomen op weg naar Fish River Canyon en achteraf spijt gehad dat we niet meer tijd hadden.

'553975' door marcvankessel '553975' door marcvankessel

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerbomenbos

marcvankessel

Het Kokerbomenbos (Quivertree forest), zo'n 10 km van Keetmanshoop, leent zich het best om in de namiddag of tegen zonsondergang te bezoeken. Je kunt vrij door het bos (park) rondlopen, en met de ondergaande zon levert dat soms mooie plaatjes op.

Laat kaart zien