Malawi image

Malawi


Populaire bestemmingen

Malawi
Afrika
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Malawi

Malawi kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Malawi naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Malawi. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Aan het meer van Malawi.
Aan het meer van Malawi.
Lake Malawi
Jelle51
Krokodil benaderen
Krokodil benaderen
Centraal Malawi
Stijn1985
Uitrustende visserskind
Uitrustende visserskind
Lake Malawi
Stijn1985

Praktisch

 • Voor Malawi geldt een positief reisadvies, maar wees wel waakzaam. Het is niet verstandig om in de nacht buiten de bebouwde kom te reizen. 
  Van november tot en met maart kunnen er zware regenbuien in het land voorkomen. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Vaccinatie tegen gele koorts is voor Malawi alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Malawi binnenkomt in een gele koortsland bent geweest. Een cholerastempel is verplicht als je Malawi via land binnenkomt. Ongeacht je verblijfsduur worden vaccinaties tegen hepatitis A en DTP aanbevolen. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het verstandig om je ook in te laten enten tegen hepatitis B, rabiës, buiktyfus en tuberculose. Voor een verblijf van een half jaar of langer komt daar een vaccinatie tegen meningitis bij.

 • Munteenheid:

  Wat is de munteenheid van Malawi en wat is de koers? Lees hier alle over de officiële munteenheid en koers van de munt van Malawi. Hiermee kan je gemakkelijk omrekenen wat de omwisselkoers is ten opzichte van de euro. Elk land heeft zijn eigen munteenheid. Een aantal landen echter heeft een gezamenlijke munt of hebben geen munt. Zij hebben dan vaak de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid. Ook kan een land een eigen munt hebben die een vaste koers heeft met een andere munteenheid zoals de Amerikaanse dollar. Deze omwisselkoers kan daarmee niet fluctueren.

  . De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.
 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  15 januari - John Chilembwe Day
  John Chilembwe was een pastoor en onderwijzer die na zijn opleiding in de Verenigde Staten terugkeerde naar Nyasaland in 1901. Het verzette zich hier tegen het kolonialisme en kwam op voor de bevolking. 

  3 maart - Martyr's Day
  De dag van de martelaren is een jaarlijks terugkerende dag waarop de soldaten herdacht worden die hun leven verloren tijdens de verdediging van de soevereiniteit van het volk.

  1 mei - Labour Day
  De Dag van de Arbeid. 

  14 mei - Kamuzu Day
  Malawi vier het leven van 's lands eerste president, Hastings Kamuzu Banda. 

  14 juni - Freedom Day
  Malawi Freedom Day is een feestdag die het einde van het corrupte totalitaire regime viert. In 1966, twee jaar nadat Malawi een autonome staat werd, kreeg het land een nieuwe grondwet en werd Malawi een eenpartijstaat .

  6 juli - Onafhankelijkheidsdag
  Malawi is op 6 juli 1964 als onafhankelijke staat ontstaan uit het Britse protectoraat Nyasaland

 • Malawi – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Malawi, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Malawi gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil:

  Tijdens onze wintertijd is het 1 uur later in Malawi. In onze zomer is er geen tijdsverschil.


  De hoofdstad van Malawi is Lilongwe.
  Het oppervlak van Malawi is 3x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels en Chichewa.