Malawi Reisgids

Het warme hart van Afrika, daar is niks mee miszegd. Tradities hebben grote invloed op het leven van de lokale bevolking. Trommels, xylofoons en dansers met belletjes om hun enkels en polsen zijn enkele ingrediënten van de traditionele dans en muziek. De lokale bevolking is extreem vriendelijk als je daar voor openstaat. Als je dat doet, krijg je alles wat je hartje begeert wat betreft de cultuur. Voor natuurliefhebbers valt er ook genoeg te zien. De meeste kans om wild en vogels te spotten maak je aan het einde van de droge periode (oktober), als alle dieren zich om de overgebleven drinkplaatsen verzamelen.

Malawi grenst aan de landen Zambia, Tanzania en Mozambique. De hoofdstad van het land is Lilongwe. De indrukwekkende Great Rift Valley loopt dwars door het land, van het noorden tot het zuiden. Het is op economisch vlak een van de armste landen ter wereld. De afwezigheid van delfstoffen, het ontbreken van een zeehaven en het lage opleidingsniveau van de bevolking maken dragen allemaal bij aan een dramatische toekomst voor het land. Echter is er zeker ook een lichtpuntje te benoemen: er wordt alles op alles gezet om van Malawi een toeristische bestemming te maken. De uitzonderlijke vogelpopulatie, het idyllische Malawimeer en de ongerepte safarigebieden worden allemaal ingezet om dit doel te verwezenlijken. Om nog maar te zwijgen over de zeer vriendelijke bevolking. Malawi telt meer dan 15 miljoen inwoners. 

Een populaire trekpleister in Malawi zijn de rotsschilderingen. In het centrale deel van het land vind je meer dan tweehonderd plekken met de mooiste kunstwerken. Een groot gedeelte van dit gebied in Centraal Malawi is ook beschermd natuurreservaat. De afbeeldingen die ongeveer 1800 jaar oud zijn, zijn voornamelijk te vinden in grotten. Er worden in het rood geometrische figuren afgebeeld en in het wit mensen en dieren. 
Een van de meest bezochte wildparken ligt ten noorden van de economische hoofdstad Blantyre en de Shire rivier. Je kunt het park bezoeken met de auto, maar je mag alleen op de hoofdweg blijven. Gegarandeerd dat je nijlpaarden en krokodillen ziet.

Malawi is prachtig en veelzijdig. Een uitermate geschikte bestemming als je het echte Afrika wilt beleven. 

Populaire highlights


Lees deze artikelen over Malawi


De beste foto's en tips


Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Malawi is Lilongwe.
Aantal inwoners in Malawi: 12 miljoen.
Oppervlakte van Malawi: 3x Nederland.
De reistijd naar Malawi is 12:10.
Gesproken Talen in Malawi: Engels en Chichewa.
Aanvlieghaven(s) van Malawi: Blantyre (BLZ), Lilongwe (LLW).