Malawi

Het warme hart van Afrika, daar is niks mee miszegd. Tradities hebben grote invloed op het leven van de lokale bevolking. Trommels, xylofoons en dansers met belletjes om hun enkels en polsen zijn enkele ingrediënten van de traditionele dans en muziek. De lokale bevolking is extreem vriendelijk als je daar voor openstaat. Als je dat doet, krijg je alles wat je hartje begeert wat betreft de cultuur. Voor natuurliefhebbers valt er ook genoeg te zien. De meeste kans om wild en vogels te spotten maak je aan het einde van de droge periode (oktober), als alle dieren zich om de overgebleven drinkplaatsen verzamelen.

Malawi grenst aan de landen Zambia, Tanzania en Mozambique. De hoofdstad van het land is Lilongwe. De indrukwekkende Great Rift Valley loopt dwars door het land, van het noorden tot het zuiden. Het is op economisch vlak een van de armste landen ter wereld. De afwezigheid van delfstoffen, het ontbreken van een zeehaven en het lage opleidingsniveau van de bevolking maken dragen allemaal bij aan een dramatische toekomst voor het land. Echter is er zeker ook een lichtpuntje te benoemen: er wordt alles op alles gezet om van Malawi een toeristische bestemming te maken. De uitzonderlijke vogelpopulatie, het idyllische Malawimeer en de ongerepte safarigebieden worden allemaal ingezet om dit doel te verwezenlijken. Om nog maar te zwijgen over de zeer vriendelijke bevolking. Malawi telt meer dan 15 miljoen inwoners. 

Een populaire trekpleister in Malawi zijn de rotsschilderingen. In het centrale deel van het land vind je meer dan tweehonderd plekken met de mooiste kunstwerken. Een groot gedeelte van dit gebied in Centraal Malawi is ook beschermd natuurreservaat. De afbeeldingen die ongeveer 1800 jaar oud zijn, zijn voornamelijk te vinden in grotten. Er worden in het rood geometrische figuren afgebeeld en in het wit mensen en dieren. 
Een van de meest bezochte wildparken ligt ten noorden van de economische hoofdstad Blantyre en de Shire rivier. Je kunt het park bezoeken met de auto, maar je mag alleen op de hoofdweg blijven. Gegarandeerd dat je nijlpaarden en krokodillen ziet.

Malawi is prachtig en veelzijdig. Een uitermate geschikte bestemming als je het echte Afrika wilt beleven. 

Informatie over Malawi

Alle highlights van Malawi

Beste foto's & tips van Malawi

'339487' door Jelle51 '339487' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Spelend kind in het..

Jelle51

Deze jongen was een waar acrobaat, hij bewoog zich sierlijk door de lucht. Hier een foto van te maken is moeilijk, de belichting goed ingesteld en deze spontane knaap werkte goed mee, vlak voor hij het water raakte kreeg ik nog een vette smile van hem. Een oudje, van Frank Sinatra Powder your face with sunshine Put on a great big smile Make up your eyes with laughter Folks will be laughing with you in a little while Whistle a tune of gladness Blue never was in style The future's brighter when hearts are lighter So smile smile smile Powder your face with sunshine Put on a great big smile Make up your eyes with laughter Folks will be laughing with you in a little while Whistle a tune of gladness Blue never was in style The future's brighter when hearts are lighter Future's brighter, hearts are lighter When you're wearing a great big smile

'496607' door Jelle51 '496607' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Aan het meer van...Ma

Jelle51

Het meer van Malawi was geweldig om te bezoeken.Overal hoor je de schreeuw van de visarend.Met een boot het meer op is een aanrader vooral als je naar het gebied gaat waar de mooiste zoetwatervissen rondzwemmen die bestaan, namelijk de Malawi cichliden. Maar ook het leven rond het meer is apart, het gehele leven speelt zich af op en rond het meer. Deze opname is zeer vroeg in de ochtend gemaakt, terwijl de vrouwen zich zelf en hun was verzorgen.

'99355' door Mireille '99355' door Mireille

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Magic

Mireille

Ingescande oude foto: Ik plaats het toch want ik vond dit zo'n bijzonder fenomeen, het was bijna donker, met het laatste licht op de berg en de regenboog erbij was het een heel apart. Chambe peak 'The sugar loaf' van Mulanje Mountain in het zuiden van Malawi. Een Regenboog wordt meestal als energetisch positief gezien; in het echt heb ik begrepen dat de verschillende kleuren die we in de regenboog zien andere frequenties of energie niveaus zijn van zonlicht.

Praktische informatie over Malawi

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei t/m augustus
 • Internet extentie
  mw
 • Hoofdstad
  Lilongwe
 • Aantal inwoners
  12 miljoen
 • Oppervlakte
  3x Nederland
 • Reistijd
  12:10
 • Talen
  Engels en Chichewa
 • Religie
  protestant (55%), rooms-katholiek (20%), moslim (20%), inheemse geloven
 • Tijdverschil
  1 uur later
 • Telefooncode
  265
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, anti-malaria in bepaalde gebieden, gele koorts als je uit gele koorts gebieden komt
 • Aanvlieghaven
  Blantyre (BLZ), Lilongwe (LLW)
 • Nationale feestdagen
  6 juli Dag van de Republiek
Laat kaart zien
Amerikaanse wereldster redt de leeuw in Malawi

Effe eerlijk: als een celebrity zijn naam verbindt aan een liefdadigheidsorganisatie, vraag je je toch vaak een beetje af wat de verborgen agenda is. Deze Amerikaanse acteur vormt gelukkig een uitzondering. Hij schoot al tijgers en honingberen te hulp, en zet zich nu in voor de leeuwen in Malawi.

Effe eerlijk: als een celebrity zijn naam verbindt aan een liefdadigheidsorganisatie, vraag je je toch vaak een beetje af wat de verborgen agenda is....

Bizar: vampiergeloof leidt tot lynchpartijen in Malawi

De meeste westerlingen nemen de volksverhalen, boeken en films over vampiers met een korrel zout. Maar in het Afrikaanse Malawi is het geloof in de bloeddorstige wezens zó sterk dat er tijdens heksenjachten al vijf ‘vampiers’ zijn vermoord. En dat gebeurde níét met knoflook en kruizen …

De meeste westerlingen nemen de volksverhalen, boeken en films over vampiers met een korrel zout. Maar in het Afrikaanse Malawi is het geloof in de bl...