Ghana image

Ghana


Populaire bestemmingen

Ghana
Afrika
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Ghana

Ghana kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Ghana naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Ghana. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Cape Coast, Ghana
Cape Coast, Ghana
Cape Coast
Ejbaaijens
Drukte aan de Coast
Drukte aan de Coast
Cape Coast
Dianadm
Anomabo
Anomabo
Cape Coast
Dianadm

Praktisch

 • Het advies is om altijd alert te zijn op het risico van berovingen, afpersing en geweld. In het noordoosten van Ghana kan het nog wel eens onrustig zijn door conflicten tussen verschillende bevolkingsgroepen over leiderschap en land. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Ghana:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Ghana kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Ghana cedi (GHS). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  6 maart – Onafhankelijkheidsdag

  Op deze dag wordt gevierd dat Ghana op 6 maart 1957 onafhankelijk werd van de Britten.

  21 september – Stichtersdag

  De verjaardag van Kwame Nkrumah, een Ghanese staatsman die toezicht hield op de onafhankelijkheid van het land. Hij was de eerste president en de eerste premier van Ghana.

  Suikerfeest, Hemelvaart Mohammed, het Offerfeest, Bedevaart naar Mekka, de geboortedag van Mohammed en Dag van de boeren vallen ieder jaar op een andere datum. 

 • Ghana – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Ghana, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Ghana gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type DStekker type G
 • Tijdsverschil: 2 a 3 uur
  De hoofdstad van Ghana is Accra.
  Het oppervlak van Ghana is 40% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels.