Los Llanos beste reistijd

Het weer in Los Llanos

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Los Llanos te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Los Llanos? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Los Llanos

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Los Llanos:De droge tijd - december t/m april - is de beste tijd om Los Llanos te bezoeken. Er is dan minder regen én er zijn minder muggen. Er is overigens niet echt een slechte tijd om te reizen door dit land. Met Pasen en tijdens de kerst- en zomervakantie (15 juli-15 september) zijn de stranden behoorlijk vol.


Reisadvies
negatief, niet-essentiële reizen worden ontraden

Feestdagen
19 april Onafhankelijkheidsdag, 24 juli verjaardag Bolivar, 12 oktober Día de la Raza


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Los Llanos

Beste foto's & tips van Los Llanos

'64771' door monkie '64771' door monkie

VenezuelaLos Llanos

VenezuelaLos Llanos

Cappibaras,2 hele...g

monkie

Tijdens de safari kwamen een groep cappibaras tegen, ik hoop dat ik t zo goed noem, hele grote, misschien wel de grootste marmotten.

'144415' door zeester '144415' door zeester

VenezuelaLos Llanos

VenezuelaLos Llanos

Llanos

zeester

Zonsondergang boven de Llanos...een prachtig wetland gebied..(scan foto 2002)

'255730' door OlafReizen '255730' door OlafReizen

VenezuelaLos Llanos

VenezuelaLos Llanos

Llanero in gevecht me

OlafReizen

Deze foto is genomen met een grote telelens, vandaar dat de kwaliteit wat minder is, maar het plaatje is verder wel spectaculair. Jose, een Llanero uit de buurt van Mantecal, werkzaam op een Hato in de buurt van Hato el Cedral in Venezuela is hier aan het stoeien met 7 meter lange Anaconda aan het einde van de regentijd, ergens in december 2009. Deze regio, de Llanos van Venezuela, staat bekend om zijn enorme diversiteit aan fauna.

Laat kaart zien