Amazonegebied image

Amazonegebied


Beste reistijd

Amazonegebied
Ecuador
Ruurd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Amazonegebied

Het weer in Ecuador

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ecuador te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ecuador? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Ecuador

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ecuador:De gemiddelde temperatuur en neerslag op de Galapagos eilanden:


 

De beste reistijd van Ecuador is

juni t/m september (binnenland) en februari t/m april (Galapagos eilanden). In het binnenland van Ecuador is de warmste en droogste periode van juni tot december. Buiten die maanden valt er eigenlijk alleen in de middag soms wat regen. De kust heeft wel een duidelijk droog en nat seizoen: december tot maart is de natste en warmste periode. Op de Galapagos zijn er van januari tot juni warme, zonnige dagen met zware regenbuien. Buiten deze periode is er bewolkt, droog weer, met een ruwe zee en soms mist.