Ecuador image

Ecuador


Populaire bestemmingen

Ecuador
Zuid Amerika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Ecuador

Ecuador kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Ecuador naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Ecuador. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(19)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Tot hier en niet verder
Tot hier en niet verder
Galapagos eilanden
Columbusei
Chimborazo 1998
Chimborazo 1998
Andesgebergte
Corriedewinter
Kleine draak
Kleine draak
Galapagos eilanden
Deerik

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Ecuador van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Ecuador dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Ecuador:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts 

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Ecuador kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: US Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  Februari – Carnaval  

  April – Goede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.

  April – Pasen

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  24 mei – Batalla del Pinchincha
  Viering van de overwinning op de Spanjaarden.

  24 juni – Inti Raymi
  Een religieuze ceremonie van het Inca-rijk ter ere van de meest vereerde goden in de Inca religie: god Inti.

  24 juli – Geboortedag van Simon de Bolívar
  Feestdag ter ere van de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder.

  10 augustus – Onafhankelijkheidsdag
  De dag dat de hoofdstad Quito onafhankelijk werd van Spanje in 1809.

  9 oktober – Onafhankelijkheid van Guayaquil
  De dag dat Guayaquil in 1820 als eerste stad van het Ecuador van nu zich onafhankelijk verklaarde.

  12 oktober – Dia de la Raza
  Herdenking van de dag dat Columbus voet zette op Amerikaanse bodem op 12 oktober 1492. In Ecuador, werd dit evenement Columbus Day genoemd. De naam werd veranderd in een nieuwe betekenis aan 12 oktober: om de dialoog te bevorderen tussen de culturen en de nationale eenheid te versterken.

  2 november – Allerheiligen
  Christelijk feest ter nagedachtenis van alle heiligen en martelaren. Familieleden bezoeken de begraafplaatsen en brengen de overledenen eten en drinken.  

 • Ecuador – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Ecuador, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Ecuador gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 6 uur vroeger
  De hoofdstad van Ecuador is Quito.
  Het oppervlak van Ecuador is 7x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Spaans.