Tierra del Fuego image

Tierra del Fuego


Beste reistijd

Tierra del Fuego
Chili
Sanne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Tierra del Fuego

Het weer in Tierra del Fuego

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tierra del Fuego te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tierra del Fuego? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.


Beste reistijd voor Tierra del Fuego

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

  De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Chili:

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.