Puerto Montt image

Puerto Montt


Beste reistijd

Puerto Montt
Chili
Stephanievelthuis

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Puerto Montt

Het weer in Puerto Montt

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Puerto Montt te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Puerto Montt? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Puerto Montt

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Chili:

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.