Noord Chili beste reistijd

Het weer in Noord Noord Chili

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noord Noord Chili te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noord Noord Chili? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.


Beste reistijd voor Noord Noord Chili

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Chili:
In het noorden van Noord Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Noord Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.

Reisadvies
Voor Noord Chili geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 mei Combáte Naval de Iquique, 18 september Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Día de la Raza, 1 november Todos los Santos.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noord Chili

Beste foto's & tips van Noord Chili

'398543' door MVerkennis '398543' door MVerkennis

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Dansend meisje

MVerkennis

Ach zo'n schattig meisje dat helemaal opgedoft en uitgedost meedeed aan een optocht helemaal in het `noorden van Chili. Ze genoot er met volle teugen van en ik ook!

'210410' door droomreis '210410' door droomreis

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Chileense vulkaan

droomreis

Parque Nacional Lauca en het aangrenzende Reserva Nacional las Vicuñas liggen in het noorden van Chili. Uitgestrekte steppelandschappen met vicuña’s, lama’s en alpaca’s, vulkanen, blauwe meren en Aymara-dorpjes bepalen het beeld. (scan)

'460037' door wisseschout '460037' door wisseschout

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Alleen op de wereld

wisseschout

Ooit zijn we met zijn tweeën in een 4 wheel drive door de Andes gereden. Het was best een beetje gevaarlijk vanwege de hoogte en het feit dat er niemand anders reed en als we pech hadden gekregen hadden we een probleem gehad. Het was een week vol met avonturen, maar één van de mooiste reizen ooit. Ik moest wel aan alleen op de wereld denken, want dat was ook zo.

Laat kaart zien