Zuid Brazilie beste reistijd

Het weer in Zuid Zuid Brazilie

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Zuid Brazilie te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Zuid Brazilie? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid Zuid Brazilie

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Brazilië:
De kust van Zuid Brazilie heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari.  Mei t/m juli is de beste tijd om naar Zuid Brazilie te gaan. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler dan in het noordoosten, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn.


Reisadvies
Voor Zuid Brazilie geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
7 sept Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Nossa Senhora Aparecida, 2 november Día dos Finados, 15 november Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Brazilie

Beste foto's & tips van Zuid Brazilie

'500034' door deerik '500034' door deerik

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Dottergele toekan

deerik

De Dottergele toekan is wat kleiner dan de Reuzentoekan, maar met zijn ± 50 cm behoorlijk van formaat. Al met al door zijn kleuren en omvang een indrukwekkende verschijning!

'290895' door Bowral '290895' door Bowral

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Paraty

Bowral

In het kleurrijke stadje Paraty (zo'n 300 km ten zuidwesten van Rio de Janeiro) lijkt het leven stil te staan. In het beschermde centrum mogen geen auto's komen. De straten zijn voorzien van forse 'kinderkopjes', hetgeen het lopen soms erg ongemakkelijk maakt ... Alle huizen, winkels, restaurants en hotels zijn voorzien van vrolijke kleurtjes. Kortom, een prima plek om een paar dagen te vertoeven!

'66721' door alu '66721' door alu

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Watervallen

alu

De Argentijnse kant van de watervallen van de Foz gezien vanaf de Braziliaanse kant

Laat kaart zien

Laatste Zuid Brazilie artikelen

Uniek: video ongecontacteerde stam

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert de campagne van Survival International om de stam te beschermen en spreekt de video in.

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert d...