Fitz Roy Range image

Fitz Roy Range


Beste reistijd

Fitz Roy Range
Argentinië
Mkleer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Fitz Roy Range

Het weer in Argentinië

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Argentinië te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Argentinië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Argentinië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Argentinië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Argentinië: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Argentinië:

 

De beste tijd om Argentinië te bezoeken, is tijdens het voorjaar – september en oktober – of het najaar – april en mei. In deze maanden kun je in het hele land terecht, met uitzondering van het diepe zuiden, waar de zomer – december tot februari – een beter reisseizoen is. Let op: de Argentijnse vakanties vallen in januari en het is dan overal druk. De warme laaglanden in het noorden kun je trouwens het beste aandoen tijdens de winter, van mei tot juli. De toppen van de Andes en Tierra del Fuego kunnen vrijwel uitsluitend bezocht worden in hartje zomer, maar skiën doe je in Argentinië in de winter.