image
Vellah

Barcelona weg van de massa in 4 tips

Hoe ervaar je de populaire Spaanse toeristenstad Barcelona als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen.

Spot graffitikunst in Poble Nou


Je zou kunnen zeggen dat een stad net zo veranderlijk is als graffitikunst — op den duur verdwijnt hij achter een nieuwe, verse laag. Poble Nou is het perfecte voorbeeld. De industriële wijk kwijnde eerst weg, maar is nu een van de levendigste wijken van de stad. Stippel je eigen streetartroute uit vanuit Parc del Centre de Poblenou of laat je leiden door een gids, € 20. Gespot door Carlos Domeque.


Proef speciaalkoffie in het Jacaranda Café


Het hippe en charmante Jacaranda Café krijgt het voor elkaar om koffiefanaten vanuit het centrum naar Horta Guinardó te lokken. Zo goed is de koffie! Gespot door Rafael Maggion.


Geniet van speciaalbier van Cyclic Beer Farm


De eigenaren van Cyclic Beer Farm in La Sagrera weten wel hoe ze leven in de brouwerij moeten brengen. Tussen de fusten en dozen legden zij een brewpub aan waar je kunt proeven van Catalaanse brouwsels als de Gravel, een saison met pomelo, en de Fresita, een cuvéebier met aardbeismaak. Gespot door Rafael Maggion.


Duurzaam shoppen


Wil jij lokale ondernemers steunen en een origineel aandenken op de kop tikken? Sla de grote winkelstraten dan over en slenter door El Born. Mijn twee favoriete winkelstraten zijn Carrer dels Banys Vells en Carrer dels Mirallers. Gespot door Ilse de Ridder.


Benieuwd naar nog meer adresjes van locals? We verzamelden 23 insidertips voor de populairste steden van Europa in Columbus Travel editie 107! 

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!