image
Getty Images

Dit zijn jullie mooiste eilanden van Europa!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In januari waren we op zoek naar de mooiste eilanden van Europa. Daarmee maakte je kans op een Flightgift-cadeaubon t.w.v. €250 én publicatie in Columbus Travel. En de winnende foto's zijn bekend!!

Voor de ultieme island vibe hoef je niet ver te zoeken: Europa kent tal van eilanden om te bezoeken. Van onze eigen Waddeneilanden tot de Noorse Lofoten of de Portugese Azoren: er is voor ieder wat wils. In Columbus editie 127 lichten we de mooiste onbekende eilanden uit en daarom vroegen we jullie naar jullie favoriete eilanden binnen Europa!

And the winners are ...

1. Myvatn-meer, IJsland - Door Thor Willems

Myvatn-meer, IJsland - Door Thor Willems

Thor vertelt: 'Dit eilandje in het Myvatn-meer in IJsland deed me denken aan een oog of een vis. Dit zicht is uiteraard enkel met een drone bereikbaar, maar rond Myvatn zijn er heel wat andere mooie uitzichtpunten die je makkelijk te voet kunt bereiken.' Volg Thor op Instagram.

Jury: 'Wat een spectaculair shot! Dit beeld trok meteen onze aandacht; je kunt er van alles in zien, een oog, een vis, een avocado ... We zouden eerder aan de Azoren denken dan aan IJsland, dus dat was een leuk verrassingseffect! Prachtig hoe je nog de verschillende onderlagen van het eiland kunt zien onder het wateroppervlak. Gefeliciteerd Thor, jij wint de Flightgift-cadeaubon t.w.v. €250!

Daarnaast geven we nog 4 Columbus Travel-boeken 'Europa buiten de gebaande paden' weg. En dit zijn de runners-up!

2. Terschelling, Nederland - door Ewold Kooistra

Terschelling, Nederland - door Ewold Kooistra

Ewold vertelt: 'Deze foto is genomen op Terschelling, een eiland met een gevarieerde natuur en tevens een van de donkerste plekken van Nederland. Daardoor is het perfect om de Melkweg te aanschouwen.' Volg Ewold op Instagram.


3. Lofoten, Noorwegen - door Antwan Janssen

Lofoten, Noorwegen - door Antwan Janssen

Antwan vertelt: 'Stap binnen in een sprookjesachtige wereld van majestueuze fjorden, indrukwekkende bergpieken en kleurrijke vissersdorpjes. Welkom op de betoverende Lofoten, de mooiste eilandengroep van Europa! Of je nu een liefhebber bent van zonovergoten zomerdagen of betoverende winterlandschappen, de Lofoten bieden een onvergetelijke ervaring het hele jaar door. Voor de avontuurlijke reiziger biedt de winter op de Lofoten een unieke en onvergetelijke ervaring. Laat je verrassen door de magie van het noorderlicht dat de nachtelijke hemel siert of verken de met sneeuw bedekte fjorden. De Lofoten zijn een bestemming die je hart sneller zal laten kloppen.' Volg Antwan op Instagram.


4. Faial, Azoren - door Tim Middeljans

Faial, Azoren - door Tim Middeljans

Tim vertelt: 'Faial: een uniek en beschermd gebied op de Azoren. Dit nieuwe stuk land is gevormd door een serie vulkaanuitbarstingen. De vuurtoren die door de uitbarsting vernietigd is, laat het dramatische karakter zien van de unieke natuur van de Azoren. Deze plek is tevens de broedplaats van de Grote Stern.' Volg Tim op Instagram.


5. Time and Space bij Cala Codolar, Ibiza - door Juliëtte Montfort

Time and Space bij Cala Codolar, Ibiza - door Juliëtte Montfort

Juliëtte vertelt: 'Ibiza in juni is een betoverende bestemming met heerlijk weer en een magische sfeer. Dit is een verscholen kunstwerk genaamd Time and Space in de buurt van Cala Codolar, dat zijn naam te danken heeft aan de gelijkenis met het Britse Stonehenge. Maar weinigen zijn op de hoogte van het bestaan ervan en dat is zonde, want het absoluut een bezoekje waard!' Volg Juliëtte op Instagram.


De beste eiland-inzendingen worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 127, die 27 februari verschijnt en geheel in het teken staat van de mooiste onbekende eilanden wereldwijd. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar jouw happy place op reis. Je maakt daarmee kans op twee vliegtickets naar Finland!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze Bucketlist-fotowedstrijd in december? Bekijk alle inzendingen én de winnaars!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.