image
Getty Images

Dit zijn jullie bucketlistbestemmingen voor 2024!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In november waren we op zoek naar je mooiste bucketlistbestemming(en) die andere reizigers volgens jou in 2024 absoluut niet mogen missen. Je maakte daarmee kans op een Teufel RADIO 3SIXTY t.w.v. €349,99. En de winnaars zijn bekend!

De Serengeti in Tanzania, de Chinese Muur of misschien wel gewoon Lutjebroek in Nederland ... welke plek op onze immense wereldbol heb jij al eens bezocht waarvan je dacht: 'Wow, dit moet je nou echt eens in je leven gezien hebben!' Voor de januari-editie van Columbus Travel zijn we op zoek naar de mooiste bucketlist-bestemming(en) en daarom vroegen we jullie naar jullie favorieten. 

And the winner is ... Yvonne de Bondt met haar Ethiopië-foto!

Afar-stam, Ethiopië. Door Yvonne de Bondt

Yvonne vertelt: 'Op de Danakildepressie in Ethiopië waande ik me de meest droge, afgelegen en heetste plek ooit. Deze prachtige oude vrouw woont in deze bizarre omgeving waar het wel vijftig graden kan worden. Ik mocht haar fotograferen in haar hutje met haar mooie kleding. Deze vrouw is van de Afar-stam en leeft in het noorden van Ethiopië bij de grens met Eritrea. Voor mij een ontmoeting om nooit te vergeten.' Volg Yvonne op Instagram. 

Jury: en voor ons een foto om nooit te vergeten. Alle drie je Ethiopië-foto's waren ronduit spectaculair te noemen en het was moeilijk kiezen, maar dit portret is haarscherp en de blik van de vrouw komt echt binnen. Het rode gewaad steekt prachtig af tegen de zwarte achtergrond. Dit ádemt Ethiopië. Gefeliciteerd Yvonne, jij wint de Teufel RADIO 3SIXTY t.w.v. €349,99!

Daarnaast geven we nog 4 Columbus Travel-boeken '50 Ultieme Droomreizen' t.w.v. €18,95 weg. En dit zijn de runners-up!

2. Het noorderlicht in IJsland door Mike Tesselaar

Het noorderlicht in IJsland. Foto: Mike Tesselaar

Mike vertelt: 'Als je een bucketlistbestemming en bucketlistervaring combineert, denk ik meteen aan het Noorderlicht in IJsland. Niet alleen staat IJsland (terecht) hoog bij velen op de bucketlist, ook is de kans op een felle Aurora Borealis hier tussen oktober en maart erg groot. Los van elkaar al fantastisch, tegelijk een puur spektakel!' Volg Mike op Instagram.


3. Midzomernacht in Noorwegen door Miranda Noomen

Middernachtzon in Noorwegen. Foto: Miranda Noomen

Miranda vertelt: 'Noorwegen staat voor trektochten maken en kamperen op de mooiste plekken in de bergen, langs fjorden of aan de kust. Rond midzomernacht kun je hier uren genieten van de laagstaande zon die net niet ondergaat.' Volg Miranda op Instagram.


4. Amir Temur Mausoleum in Samarkand, Oezbekistan door Michael van den Berg

Amir Temur Mausoleum, Samarkand, Oezbekistan. Foto: Michael van den Berg

Michael vertelt: 'Deze foto van het Amir Temur Mausoleum nam ik in Samarkand, Oezbekistan. Ik reis zelf graag naar bijzondere bestemmingen waar niet veel mensen zijn geweest, dit is daar duidelijk een van. Het land is nog niet volledig ontdekt door toeristen, maar is zeker upcoming. Het is makkelijk bereikbaar per vliegtuig. Hier vind je bijzondere gebouwen, vriendelijke mensen en lekker eten.' Volg Michael op Instagram.


5. Christmas Island, Australië door Yalck Eijsbouts

Christmas Island Australie. Foto: Yalck Eijsbouts

Yalck vertelt: 'Christmas island is een Australisch territorium op vieruur vliegen van Perth. Als de eerste regen valt begint op Christmas island de red crab migration, waarbij miljoenen rode krabben vanuit de jungle naar de zee marcheren om te paren en eitjes in zee te leggen. Vlak voor aankomst wordt de landingsbaan nog even schoongeharkt van krabben en alle straten zijn inmiddels gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Strandjes, watervallen, maar ook ons appartment hebben we gedeeld met deze rode vriendjes. En slingerend op de mountainbike verkenden we het prachtige eiland.' Volg Yalck op Instagram.


Deze en nog meer inzendingen worden gepubliceerd in Columbus Travel-editie 126, die half januari verschijnt en geheel in het teken staat van de reistrends voor 2024.

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de gaafste wandelroutes binnen Nederland en Europa. Je maakt daarmee kans op een Teufel RADIO 1 t.w.v. €169,99!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 
 

Nog even terugblikken onze Unesco Werelderfgoederen-fotowedstrijd in oktober? Bekijk alle inzendingen én de winnaars!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.