image
Getty Images

Dit zijn de mooiste Unesco Werelderfgoed-foto's!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In oktober waren we op zoek naar je mooiste foto's van Unesco Werelderfgoederen. Je maakte daarmee kans op een Teufel MOTIV GO-speaker t.w.v. €249,99 of REAL BLUE TWS2-oordopjes t.w.v. €149,99. En de winnaars zijn bekend!

De United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (Unesco) houdt sinds 1945 een index bij van ‘s werelds bijzonderste erfgoederen, van menselijk vernuft tot verloren beschavingen en natuurlijke schoonheid. Het resultaat is een bijzondere lijst van bijna 1200 culturele, natuurlijke én immateriële werelderfgoederen die het verdienen om beschermd te worden. Van befaamde bouwwwerken als Machu Picchu en de Chinese Muur en natuurlijke parels als de Iguazu-watervallen en de Himalaya tot ontastbare tradities als de Argentijnse tango en het maken van een Franse baguette: de Unesco-lijst is enorm divers. In de dubbeldikke decembereditie van Columbus Travel besteden we volop aandacht aan de Unesco Werelderfgoederen en daarom vroegen we jullie naar jullie mooiste erfgoed. 

And the winner is ... Ewold Kooistra met zijn foto van de Nederlandse Waddenzee!

Unesco werelderfgoed Waddenzee. Foto: Ewold Kooistra

Ewold vertelt: 'Het Waddengebied is buitengewoon uniek en mag met trots de status van Enesco Werelderfgoed dragen. Dit uitgestrekte natuurgebied, dat zich uitstrekt langs de kusten van Nederland, Duitsland en Denemarken, is een waar natuurlijk wonder. Met zijn uitgestrekte getijdenlandschappen, rijke biodiversiteit en belangrijke rol in de ecologie van onze planeet, vertegenwoordigt het Waddengebied een onschatbaar erfgoed dat de gehele mensheid ten goede komt. Deze boot rust droog tijdens een kristalheldere nacht.'

'Wow.' Dat kwam unaniem uit de monden van de juryleden toen we deze foto zagen. Wat een pláát. De sterrenhemel met een heuse melkweg is betoverend, maar de echte aandachtstrekker is natuurlijk de boot, die prachtig gereflecteerd wordt in het doodstille water. Gefeliciteerd Ewold, jij hebt de Teufel MOTIV GO-speaker t.w.v. €249,99 gewonnen!

Tweede prijs: Het Alhambra in Granada, Spanje door Yvonne van Loon

Het Alhambra in Granada, Spanje. Foto: Yvonne van Loon

Yvonne vertelt: 'Dat je zo relatief dichtbij huis al zo in Oosterse sferen kon komen, was voor mij echt een verrassing. Het Alhambra is prachtig. Je kijkt je ogen uit. Ja, het is er wel druk maar het is ook groot en dus heb je altijd wel hoekjes waar je even alleen lijkt te zijn.'

We hebben duizenden foto's van het Alhambra gezien, maar toch kan deze nieuwe invalshoek ons weer verrassen én bekoren. Ondanks het feit dat het Alhambra een toeristische trekpleister is, straalt deze foto alle rust uit. Het bewijst dat je zelfs bij een close-up geen persoon in de foto nodig hebt om deze interessant te maken. Het lichtspel is perfect vastgelegd en alle elementen zijn goed zichtbaar, waardoor je blijft kijken en nieuwe dingen blijft ontdekken. Gefeliciteerd Yvonne, jij krijgt de Teufel REAL BLUE TWS2-oordopjes t.w.v. €149,99!

Daarnaast geven we nog drie Columbus Travel Goede Reiskalenders t.w.v. €16,99 weg. En dit zijn de runners-up!

3. Lago di Braies, Dolomieten, Italië - door Jorn Weijts

Lago di Braies, Dolomieten, Italië. Foto: Jorn Weijts


4. Hagia Sofia, Istanbul, Turkije - door Axel Mols

Hagia Sofia, Istanbul, Turkije. Foto: Axel Mols


5. Bromovulkaan, Java, Indonesië - door Justine Dooms

Mount Bromo, Java, Indonesië. Foto: Justine Dooms

Deze en nog meer inzendingen worden gepubliceerd in Columbus Travel-editie 124-125, die begin december verschijnt en geheel in het teken staat van Unesco-wereldergoed. ​

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de gaafste bucketlistbestemmingen voor 2024. Je maakt daarmee kans op een Teufel RADIO 3SIXTY t.w.v. €349,99!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 
 
Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.