image
Getty Images

De winnaars van de fotowedstrijd 'de mooiste reiservaringen binnen Nederland' zijn bekend!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen door je favoriete reisfoto's in te sturen. In juni riepen we je op om foto's van je mooiste reiservaring(en) binnen Nederland te uploaden. Je maakte hiermee kans op Teufel REAL BLUE TWS 2-oordopjes t.w.v. €149,99. En dit zijn de winnaars!

Voor de mooiste reiservaringen hoef je niet de halve wereld over: ook in Nederland is genoeg te beleven. Waar heb jij de mooiste reiservaringen op eigen bodem beleefd? Dat was de vraag die we afgelopen maand stelden en we werden getrakteerd op tal van bijzondere inzendingen. De mooiste foto's worden gepubliceerd in de najaarseditie van onze special 'In Eigen Land', maar je maakte ook kans op mooie prijzen!

Dit zijn de winnende foto's!

Eerste prijs: Kajakken door Petten - door Mike Tesselaar

Kajakken door Petten. Foto: Mike Tesselaar
Mike vertelt: 'Met de kajak te water tussen de bloeiende tulpenvelden: Nederlandser kan niet. De noordkop kent een flinke bollenstreek rondom Petten (boven Alkmaar) waar het in de april maand veelal rustiger is dan de bollenvelden in het zuiden. En vanaf het water met een zonnetje op het gezicht? Ja, dat is natuurlijk helemaal perfect!'

Dit is een perfecte grafische foto. Het lijnenspel trekt direct de aandacht, waarbij het kanaal een natuurlijke scheiding tussen de verschillende kleurschakeringen creëert. En laten we wel wezen: hier wil je toch zelf direct in de kajak stappen?! Gefeliciteerd met de REAL BLUE TWS 2-oordopjes, Mike!

Tweede prijs: De Bosbergtoren in Appelscha - door Alfons Taekema

De Bosbergtoren in Appelscha. Foto: Alfons Taekema

Alfons vertelt: 'In de herfst doe ik niet liever dan door het bos lopen en een van mijn favoriete plekken hiervoor is het bos bij Appelscha. Hier staat ook deze fraaie 33 meter hoge Bosbergtoren, die een schitterend uitzicht biedt over Noord-Nederland en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Aanrader!'

Dat kunnen we alleen maar hardgrondig beamen. De Bosbergtoren is het hele jaar door een eyecatcher maar hier toch wel bijzonder mooi vastgelegd. De herfstkleuren worden prachtig uitgelicht door het zachte zonlicht. Een plek die uitnodigt om zelf verkend te gaan worden. Gefeliciteerd met je tijdschriftenpakket, Alfons!

Derde prijs: Grolloërveen, Drenthe - door Vienna Cortenraad

Grolloërveen, Drenthe. Foto: Vienna Cortenraad

Het Grolloërveen in Drenthe is niet per se bij het grote publiek bekend, maar Vienna's foto zou daar zomaar verandering in kunnen brengen. De weidsheid en rust die dit beeld uitstraalt is heel aanlokkelijk voor ieder die bezinning zoekt. Gefeliciteerd met je tijdschriftenpakket, Vienna!

Vierde prijs: Damrak, Amsterdam - door Yvonne de Bondt

Damrak, Amsterdam. Foto: Yvonne de Bondt

Yvonne vertelt: 'Tijdens de coronapandemie in januari 2021 bezocht ik Amsterdam. Het was zó stil op straat; zelfs het beroemde Damrak was 's morgensvroeg uitgestorven, terwijl het daar normaliter hartstikke druk is. Hier kwam de zon net op achter de herenhuizen.'

Wat een fijne compositie! Zo zie je dat zelfs de meest bekende plekken in Nederland nog voor prachtige foto's kunnen zorgen. Deze huizen zijn miljoenen keren gefotografeerd, maar het lage standpunt en een hoofdpersoon, evenals het zachte licht en het laagje ijs zorgen toch voor een originele plaat. Gefeliciteerd met je tijdschriftenpakket, Yvonne!

Vijfde prijs: Zaanse Schans - door Ewold Kooistra

Zaanse Schans. Foto: Ewold Kooistra

Ewold vertelt: 'Ik heb lang gewacht om dit oer-Hollandse tafereel, de Zaanse schans met lage mist, vast te leggen. En tot slot, op 10 mei, zag de weersvoorspelling er perfect uit: geen wind en lage nachttemperaturen zijn de ideale ingrediënten voor mist. Mijn wekker ging om 04.00 uur af om naar de Zaanse Schans te rijden; toen ik daar aankwam, was de mist overal behalve rond de windmolens. Ik besloot om eerst wat andere plekken te bekijken, na één uur kwam ik terug en wauw! De wind was gedraaid en blies de mist in de richting van de windmolens. Ik had nog maar 50% batterij over op mijn drone en steeg op om een unieke hoek te vinden om deze plek vast te leggen. Toen ik op mijn telefoon keek om het uitzicht van de drone te zien, was het als een droom!'

Soms moet je voor het perfecte plaatje wat over hebben, maar dan heb je ook wat. Dat bewijst Ewolds foto wel. Dit is de Zaanse Schans zoals je hem niet vaak ziet, maar het laat zien dat er niet altijd een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje hoeft te staan voor de fijnste foto. Heel gaaf om zo'n welbekende trekpleister totaal verlaten op de plaat te zien. Een prachtige serene foto. Gefeliciteerd met je tijdschriftenpakket, Ewold!

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar foto's van de mooiste roadtrips ter wereld! 

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze slow travel-fotowedstrijd in mei? Bekijk alle inzendingen!

Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort gave winacties? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.