image
Getty Images

De winnaars van de fotowedstrijd 'de mooiste plekken om te ontspannen' zijn bekend!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen door je favoriete reisfoto's in te sturen. In mei riepen we je op om beelden van je favoriete plek om te ontspannen - waar dan ook ter wereld - te uploaden. Je maakte hiermee kans op een Teufel CINEBAR ONE t.w.v. 399,99. Dit zijn de winnende foto's!

Op welke plek ervoer jij echt rust, ontspanning en maakte je onvergetelijke reiservaringen? Dat was de vraag die we afgelopen maand stelden en we werden getrakteerd op tal van bijzondere inzendingen. De mooiste foto's worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 122, maar je maakte ook kans op mooie prijzen!

  • Eerste prijs: CINEBAR ONE van Teufel t.w.v. €399,99!
  • Tweede, derde, vierde en vijfde prijs: het boek 'Vakantie in Europa'

Dit zijn de winnende foto's!

Eerste prijs: Bokrijk, België - door Thor Willems

Thor licht toe: 'Laat je gedachten even los en fiets door het water in Bokrijk, België. Te midden van het water komt je brein helemaal tot rust.' 

We kunnen ons helemaal vinden in de omschrijving van Thor. Deze foto bewijst dat je niet inactief hoeft te zijn om ontspanning te vinden. De compositie is schitterend; het is prachtig hoe de weg het beeld doorkruist en hoe er een spel tussen licht en donker ontstaat. Deze foto stráált rust uit. Gefeliciteerd met je CINEBAR ONE, Thor!

Tweede prijs: Atlasgebergte, Marokko - door Mike Tesselaar

Mike licht toe: 'Tijdens een snikhete hike in Morokko kwamen we langs een Berberfamilie. Slechts één familielid zat op de uitkijk, terwijl de rest verderop in de vallei water aan het halen was. We vroegen om een Berber Whiskey , wat eigenlijk slechts mierzoete thee is (er wordt hier geen alcohol gedronken). Na het zetten van een pot namen we plaats in de tent om verkoeling te zoeken in de schaduw. Het mooie aan warme thee is dat het je lichaam juist afkoelt! Langzaam genietend van een kopje thee en zittend op de kussens konden we even goed tot rust komen.'

Ontspanning na een intensieve activiteit is misschien wel het meest voldoeninggevend. Op deze foto is een authentieke reiservaring prachtig vastgelegd - er zit nog actie in de foto en toch straalt de foto rust en tevredenheid uit. Gefeliciteerd met je prachtige foto en veel leesplezier met het boek toegewenst, Mike!

Derde prijs: Glenorchy, Nieuw-Zeeland - door Antwan Janssen

Antwan licht toe: 'Een klein uur rijden ten noorden van Queenstown ligt het kleine plaatsje Glenorchy. Waar Queenstown uitpuilt van de toeristen is het hier heerlijk rustig, een prima plek om te ontspannen dus. Aan de rand van het dorp ligt een moerasgebied met daarin diverse lagunes en prachtige uitzichten op de omliggende bergen. Er loopt een vlonderpad dwars door het gebied heen en tijdens je wandeling van zo’n anderhalf uur kun je genieten van de prachtige uitzichten en kom je geregeld een bankje tegen om even heerlijk te ontspannen en te genieten. Probeer de wandeling zo vroeg mogelijk te doen, want dat is het water nog vlak en krijg je prachtige reflecties cadeau.'

Hier wil je toch zitten! Wát een plaatje. Antwan geeft de ultieme insidertip, hoe je de drukte kunt ontsnappen en een geweldige reiservaring op kunt doen. Wij zouden het liefst meteen in zijn voetsporen treden. Gefeliciteerd met deze prachtige foto, Antwan! We wensen je veel reisinspiratie toe met het boek. 

Vierde prijs: San Cristobal, Galapagoseilanden - door Freya Broos

Freya licht toe: 'Slow down: niemand die het ons beter kan leren dan de zeeleeuwen op de Galapagoseilanden. De ultieme reisbestemming voor iedereen die houdt van authentieke natuur. Nergens ter wereld waar je wildlife van zo dichtbij in zijn natuurlijke habitat kan observeren. Hoewel je bij natuurlijke habitat waarschijnlijk niet direct dacht aan wandelend over het dorpsplein, zonnend naast jou op het tropische strand of slapend op de bankjes aan de haven. Overal zijn de zeeleeuwen aanwezig, gewend geraakt aan de aanwezigheid van de mens en er niet door bedreigd. En geloof me, elke beschikbare, of onbeschikbare vierkante meter, is een ideale slaapplaats voor een zeeleeuw.'

Nou, als íéts ontspanning schreeuwt is het deze geestige foto wel! Waar wij als mensen een dergelijk houten bankje niet direct zouden uitkiezen als plek om een powernap te doen, lijkt het de zeeleeuw uitstekend te bevallen. De scherptediepte op de foto is prachtig en de kleuren van de zeeleeuw gaan naadloos over in de omgeving. Heerlijke foto. Gefeliciteerd met deze topfoto, Freya, en we wensen je veel leesplezier toe met je boek!

Vijfde prijs: Seychellen - door Yvonne van Loon

Yvonne licht toe: 'Waar kun je nu beter ontspannen dan op een van de prachtige stranden van de Seychellen?! Daarnaast kun je hier prima island-hoppen en zijn naast de stranden ook de binnenlanden de moeite van het bekijken waard.'

Wie aan ontspanning op vakantie denkt, denkt vaakt het eerste aan strand. En terecht. Dan zijn de Seychellen natuurlijk wel de uitgelezen plek: wat een paradijs! Hier geen standaard plaatje van een palmboom met een hangmat eronder: we zijn op ontdekking uit! Dit is een prachtige setting, die nog steeds paradijselijk aanvoelt. Gefeliciteerd Yvonne en veel leesplezier toegewenst!

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste reiservaringen binnen Nederland!
Kijk alle inzendingen nog eens terug:
 

Nog even terugblikken onze wandel- en fietstochten-fotowedstrijd in april? Bekijk alle inzendingen!

Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort gave winacties? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.