image
Vellah

De Avontuurlijk Leven-podcast: De Camino lopen na een burn-out

'Ik heb geleefd als een introvert in een extraverte wereld. Ik voelde me altijd raar en paste me maar aan.' Journalist en auteur Bente van de Wouw (1994) kwam van de een op de andere dag terecht in een hevige burnout. Te veel prikkels, te veel alles. Als introvert overcompenseerde ze, tot ze een onechte versie van zichzelf had gecreëerd.

Na haar burn-out, toen ze zich door de grootste misère heen had geworsteld, besloot ze de befaamde pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te lopen. 'Er was een stemmetje in me dat zei: ik wil op avontuur!' Achthonderd kilometer liep ze in haar eentje. Ze sliep in alberges met haar pelgrimspaspoort. En ze schreef er een prachtboek over: 'Onderweg'. Ze praat met Brigitte Ars over haar bijzonderste momenten tijdens de beroemde tocht. Heeft het haar mentaal gezonder gemaakt? Wat heeft ze er als angstig persoon die van controle houdt van geleerd? 'Op die tocht heb je nul controle, vanaf de eerste stap moet je alles loslaten. Je weet niet waar staat, je weet niet wat je eet, je weet niet tegenkomt en tegen wie je weer gedag moet zeggen, je weet niet of je morgen nog loopt of met een blessure naar huis gaan, dus je moet je echt overgeven. En ik heb geleerd dat wat ook er ook gebeurt, ik altijd op mezelf kan vertrouwen.'

Het interview met Bente laat op een prachtige manier zien hoe helend avontuur kan zijn. Alles loslaten, niet wetend wat er morgen gaat gebeuren. Bente werkt inmiddels als journalist, onder andere voor Flow. Op instagram volg je haar via @tobehonestnl

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel-editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Abonneer je dan in je podcast-app of volg Avontuurlijk Leven op Spotify.

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!