image
Columbustravel

De 10 meest weldadige slaapplekken van Nederland

De een voelt zich zen in een groene stadsoase of hottub in de natuur, de ander laat zich liever masseren of stapt in een bubbelend bad vol bier. Wat het ook moge zijn, adem diep in en relax: dit zijn de tien meest weldadige wellnesshuisjes en -hotels van Nederland!

1. Ontspan in Unesco-Werelderfgoed in Fort Resort Beemster, Zuidoostbeemster (Noord-Holland)

Bijzonder wellness overnachten bij Fort Resort Beemster, Zuidoostbeemster (Noord-Holland). Foto: Sanderbaks.comFoto: Sanderbaks.com

Het Fort aan de Nekkerweg, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en daarmee Unesco-Werelderfgoed, kent een naar militaire maatstaven tamelijk ontspannen geschiedenis. Vandaag de dag bieden de betonnen bunkerwanden van Fort Resort Beemster een beschermende laag tegen de hectiek van het dagelijks leven. Verschans jezelf na een dag in weldadige baden en sauna’s in de tot luxe kamers omgebouwde manschapslokalen van het fort, of slaap onder de sterrenhemel in een unieke hideaway op eiland Klein Bali. Kamer inclusief wellness en verwenontbijt vanaf € 298 per nacht voor twee personen.


2. Ontspan op een mini-wereldreis in Thermen Bussloo, Bussloo (Gelderland)

Gezondste slaapplekken. Thermen Bussloo, Bussloo (Gelderland). Foto

Een reis om de wereld in twee dagen? Van een bezoek aan Thermen Bussloo kom je niet met vermoeide benen en zand in je haren, maar als herboren thuis. Je weldadige wereldreis voert langs een traditionele Finse sauna, een Russische banja, een scrubritueel met Marokkaanse arganolie in de hamam en een uniek zoutwaterbad in een niet van echt te onderscheiden Mexicaanse cenote. Een minivakantie van één overnachting en twee dagen genieten van alle saunafaciliteiten heb je al vanaf € 150 p.p., inclusief deelname aan meditaties, wellnessrituelen en show-opgietingen in het Sauna Theater.


3. Ontspan in de natuur bij de De vier eiken, Wapserveen (Drenthe)

Gezondste slaapplekken: De vier eiken, Wapserveen (Drenthe)

In de Natuurlodges van het Drentse De Vier Eiken kom je helemaal tot jezelf. De luxe en comfortabele huisjes zijn voorzien van een sauna en terras met hottub en bieden uitzicht op natuurgebied het Holtingerveld. Vanaf € 567 voor drie nachten (maximaal acht personen).

Ook interessant: Dit zijn de 12 beste vakantiehuisjes van Nederland

4. Ontspan bij Bed and Wellness Zeeuws ontspannen, Middelburg (Zeeland)

Gezondste slaapplekken: uitwaaien bij Middelburg. Foto: Getty Images

Bed en Wellness Zeeuws Ontspannen ligt op loopafstand van de historische binnenstad van Middelburg. Hier heb je van 20.00 tot 9.30 uur een eigen sauna, bubbelbad en stoomcabine tot je beschikking, terwijl je de volgende ochtend lekker uitwaait aan de Zeeuwse kust even verderop. Per nacht € 325 voor twee personen.


5. Ontspan aan het water in Natuurhuisje Go With The Flow, Lekkerkerk (Zuid-Holland)

Gezondste slaapplekken. Natuurhuisje Go with the flow, Lekkerkerk (Zuid-Holland). Foto: natuurhuisje.nlFoto: natuurhuisje.nl

Wat is er nu lekkerder dan vanuit je bed uitkijken op de opkomende zon, een werkende molen, passerende boten op de Lek en aalscholvers, ganzen en zwanen die aan je raam voorbij vliegen? Datzelfde doen vanuit een bubbelbad natuurlijk! In natuurhuisje Go With The Flow kom je niet alleen tot rust in het groene hart van de Krimpenerwaard, maar ook in je eigen infraroodsauna en Turkse stoomdouche. Vanaf € 500 voor twee nachten.

Ook gaaf: Dit zijn de 10 beste strandhuisjes aan de Nederlandse kust

6. Ontspan in een kunstwerk bij Woodhouse, Oldeberkoop (Friesland)

Gezondste slaapplekken. Woodhouse, Oldeberkoop (Friesland)

Is het een hooiberg? Is het een dennenappel? Is het een kunstwerk? Nee – nou ja, dat laatste eigenlijk wel, maar het is vooral een tiny house. Een Finse IGLU-HUT om precies te zijn, op het terrein van het rijksmonument Villa Vredewoud in het centrum van Oldeberkoop. Dat ‘centrum’ is relatief, want aan de rand van een riant park en met een houtgestookte sauna tot je beschikking hoef je hier voor stress niet bang te zijn. Vanaf € 359 voor twee nachten.


7. Ontspan in stijl bij Grand Hotel Karel V, Utrecht (Utrecht)

Gezondste slaapplekken. Grand Hotel Karel V, Utrecht. Foto links: sanderbaks.com. Foto rechts: Nina SlagmolenFoto links: Sanderbaks.com. Foto rechts: Nina Slagmolen

Verdient jouw lichaam een vijfsterrenervaring? Laat je dan verwennen in Grand Hotel Karel V, op tien minuten lopen van station Utrecht Centraal. Zodra je de poorten van het vijfsterrenhotel passeert, vervaagt de stadsdrukte. Eenmaal binnen in het voormalige veertiende-eeuwse klooster verlaat de drukte definitief je lichaam wanneer je je overgeeft aan de fijne wellness met sauna, stoomcabine, solarium, jetstreambad en massages. De serene tuinen van tienduizend vierkante meter, een groene oase in hartje stad compleet met terras en wijngaard, vormen een rustgevende toegift - zeker wanneer je hier op een zomerse avond aanschuift voor een diner van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Karel 5. Vanaf € 196 per nacht voor twee personen.


8. Ontspan op de savanne bij Savanneboerderij Verbaarum, Bedum (Groningen)

Gezondste slaapplekken: Savanneboerderij Verbaarum, Bedum (Groningen).

Op Savanneboerderij Verbaarum vinden ze een goede gezondheid erg belangrijk. Daarom wordt hier niet alleen agro-ecologisch geboerd, maar kun je er ook een holistische ontspanningsmassage boeken en relaxen in hottubs en een echte Finse kelo-sauna. Op deze kleinschalige glamping slaap je in luxe ingerichte safaritenten met badkamer in een Savannetuin met fruit- en notenbomen. Vanaf € 114 per nacht voor twee personen.


9. Ontspan in een bierbad bij Othmar herberg & bierspa, Ootmarsum (Overijssel)

Gezondste slaapplekken. othmar Herberg & Bierspa, Oostmarsum (Overijssel). Foto

Cleopatra baadde in ezelinnenmelk, maar in Twente geven ze de voorkeur aan bier. Dat zit tenslotte bomvol actieve enzymen en vitamine B, en wordt ter plekke gebrouwen. Bij Othmar Herberg en Bierspa dompel je je onder in al het goede dat bier te bieden heeft. In de hottubs worden hop, mout en gist gemengd met water van 39°C. Daarnaast geniet je er van massagestoelen, een bierbarrelsauna én mag je er onbeperkt Othmar Pilsner tappen. Ook mooi: niemand hoeft Bob te zijn, want tussen het brouwhuis en de hopvelden kun je blijven slapen in de herberg. Vanaf € 291 voor twee personen (overnachting plus anderhalf uur in de bierspa).


10. Ontspan in een drijvende tiny house bij Wellness Loo Mare, Merselo (Limburg)

Gezondste slaapplekken. Wellness Loo Mare, Merselo (Limburg). Foto

Verscholen in de Limburgse bossen dobber je in een Floating Tiny House van Wellness Loo Mare van mee op het ontspannen ritme van de natuur. Kom tot rust in de schommelstoelen en de jacuzzi op het loungedek, blaas stoom af in de privésauna of vind verfrissing in de met bronwater gevoede zwemvijver. Vanaf € 499 per nacht, inclusief dinerwaardige borrelplank en ontbijt met verse streekproducten.

Wil je weten: De 7 mooiste slaapplekken aan het water in Nederland

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.