image
Getty Images

De 7 mooiste slaapplekken aan het water in Nederland

Van zeezicht hoog boven N.A.P. en huisjes pal aan het strand tot een historische viermaster of drijvende villa waar je vanaf je terras zo in een meer plonst: op deze zeven bijzondere slaapplekken in Nederland valt je vakantie gegarandeerd niet in het water.

1. Het Torentje, Huisduinen

Het Torentje, Huisduinen. Foto: Getty ImagesErvaar de pracht van Het Torentje, het beroemde vuurtorentje van Huisduinen. Foto: Getty Images

In Huisduinen, in het uiterste puntje van Noord-Holland, slaap je hoog en droog in een voormalige kustwachttoren. De derde, vierde en vijfde verdieping zijn omgebouwd tot luxe vakantieappartement, aan drie zijden omgeven door de zee. Via de openslaande tuindeuren op de bovenste etage drijft het geluid van golven naar binnen en vanaf de brede balustrade kun je op heldere dagen, gewapend met een verrekijker, de zonnebadende zeehonden op het onbewoonde eilandje Noorderhaaks bespioneren. Je slaap al vanaf € 259 per nacht (voor twee personen) in Het Torentje.


2. Sweets Hotel, Amsterdam

Sweets Hotel, Amsterdam. Foto's: Mirjam BleekerEen unieke ervaring waarbij historische brugwachtershuisjes zijn omgetoverd tot luxe hotelkamers in Amsterdam. Foto's: Mirjam Bleeker

Amsterdamse grachtenpanden zijn onbetaalbaar — tenzij je een nachtje in een van de 28 tot minisuites omgetoverde brugwachtershuisjes van Sweets Hotel doorbrengt! Honderd jaar lang verbleven de Amsterdamse brugwachters in deze huisjes, sommige in rustige woonwijken, andere midden op drukke kruispunten. Toen de brugwachters niet meer nodig waren om het scheepsverkeer op de drukke Amsterdamse grachten te regelen, kwamen de gebouwtjes leeg te staan. Nu kun je er met twee personen overnachten. Vanaf € 150 per nacht.


3. AquaHome Bever, Werkendam

AquaHome bever in Werkendam. Foto: Peter Baas FotografieGeniet van een uniek verblijf in een drijvend vakantiehuis, omringd door rust en natuur. Foto: Peter Baas Fotografie

Met een ruime zithoek, open keuken en twee slaapkamers is het varende vakantiehuisje AquaHome Bever aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch van alle comfort en luxe voorzien. In de zomermaanden kun je er zelfs een vrolijke schipper bij huren, met een keuze uit drie vaararrangementen. Zo vaar je met je woonboot naar de mooiste plekjes in de Biesbosch. Hoeft niet de hele huisraad mee? Dan kun je ook een elektrische sloep huren en zelf op ontdekkingstocht gaan. Vanaf € 289 per nacht (maximaal vier personen).


4. Watervilla De Roerdomp, Goëngahuizen

Watervilla De Roerdomp, Goëngahuizen. Ontspan in deze prachtige watervilla, omgeven door serene waterwegen en groene landschappen in Goëngahuizen.

De waterpret begint al op de heenreis, want Watervilla De Roerdompis alleen over water bereikbaar! Huur een bootje om de omgeving al varend te verkennen, maar blijf niet óp het water dobberen: met een eigen sauna in je huisje is een frisse plons ín het meer wel erg verleidelijk. Deze woonboot met drie slaapkamers ligt middenin het Friese natuurgebied Wijde Ee. Vanaf € 1663 per week (maximaal zes personen).


5. Watertoren Duin & Bosch, Castricum

Watertoren Duin & Bosch, CastricumGeniet van adembenemende uitzichten en laat je verrassen door de perfecte mix van historisch erfgoed en moderne luxe.

Watertoren Duin & Bosch is een privéhotel en staat op eenzame hoogte, want welke slaapplek kan tippen aan een luxe designsuite in een watertoren van meer dan honderd jaar oud? Je slaapt romantisch op de vide in een kingsize tweepersoonsbed, met in de suite onder je een vrijstaand bad, douche en toilet. Op 33 meter hoogte kijk je uit over de Noordzeekust en de duinen en boomtoppen van het Noordhollands Duinreservaat. Vanaf € 384 per nacht (voor twee personen).


6. Barkentijn Summertime, Kampen

Barkentijn Summertime, Kampen. Foto: Getty ImagesErvaar de magie van het zeilen op dit indrukwekkende historische schip. Foto: Getty Images

Waar kun je beter onder zeil dan op de enige viermaster die onder Nederlandse vlag vaart? Met meer dan duizend vierkante meter aan zeilen is Barkentijn Summertime, een in 1937 gebouwd schip van wel 67 meter lang, een imposante verschijning. Je zeilavontuur begint in Kampen, van waaruit je voor een weekend, midweek of week over het IJsselmeer vaart en aanlegt in gezellige havenstadjes. In de twee-, drie- en vierpersoonshutten kunnen in totaal veertig personen slapen, dus het schip is vooral geschikt voor een familiefeest of grote groep vrienden.


7. Strandhuisje, Nieuwvliet

Strandhuisje, Nieuwvliet.Ontsnap aan de dagelijkse routine en ervaar de ultieme ontspanning en vrijheid aan het prachtige strand van Nieuwvliet.

Het design van deze moderne strandhuisjes in Zeeuws-Vlaanderen is strak en de kasseienstraatjes van Sint Anna ter Muiden, de zoutmoerassen in natuurreservaat Het Zwin en de Belgische steden Gent en Brugge liggen allemaal vlakbij — maar wie maalt daarom wanneer je vanaf je terras de zon ziet zakken in de zee? Met uitzicht op de duinen achter je, de golven van de Noordzee voor je en je blote voeten in het zand van het strand van Nieuwvliet, meermaals verkozen tot een van de schoonste stranden van ons land, hoef je helemaal nergens meer heen. Vanaf € 1267 per weekend (maximaal zes personen).


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!