image
Mmackintosh

Ben jij een street foodfan? In deze steden zit je goed!

De onweerstaanbare geuren komen je van verre tegemoet en de kleurrijke stalletjes met verleidelijke snacks zijn een lust voor het oog. Ben jij ook een street foodfan? Dan zijn deze steden stuk voor stuk droombestemmingen voor jouw toekomstige trips.


Street food in de Myeondong-buurt van Seoul, Zuid-Korea (Foto: Ian Valerio (modified), Unsplash)

Mumbai, India

Het bruisende straatbeeld van Mumbai is een ongeëvenaard gezicht. Overal zie je beschilderde ‘chaat’ karretjes met allerlei kleurrijke snacks. Voor een paar centen kun je de lekkerste hapjes proberen, zoals ‘bhelpuri’: een hartige, knapperige salade met gepofte rijst, groente en chutney die je vaak vanuit een puntzakje eet.

Seoul, Zuid-Korea

Seoul is dé stad voor de onverbeterlijke foodies onder ons. In buurten als Myeongdong ga je overal eetstalletjes  vinden, maar ook de overdekte markten mag je niet overslaan. Daar kun je typische snacks vinden als ‘gimbap’, een soort Koreaanse sushi, en de iconische ‘mandu’ dumplings. Daarnaast moet je sowieso een portie ‘tteokbokki’ proeven – stukjes rijstcake in een verrukkelijke rode pepersaus.

Fukuoka, Japan

De belangrijkste stad van het Japanse eiland Kyushu is Fukuoka, die véél minder bezoekers ontvangt dan Tokyo en Kyoto. Zonde! Je vind er bijvoorbeeld een samoeraikasteel, maar ook superlekkere 'takoyaki' dumplings en ‘hakata’ of ‘tonkotsu’ ramen-gerechten. Die kun je gewoon op straat bij de ‘yatai’ pop-up eetstalletjes oppeuzelen.


Takoyaki dumplings zijn een typische street snack in Japan (Foto: Agathe Marty (modified), Unsplash)

Amman, Jordanië

De Jordaanse street food scene in Amman is een meesterlijke mengelmoes van Perzische, Mediterrane en Noord-Afrikaanse invloeden. De street food mogelijkheden zijn daarom nagenoeg eindeloos. Welke snacks moet je hoe dan ook proberen? Uiteraard de shish kebabs, maar ook een manakish: een soort Arabische pizza met halloumi, gehakt, olijfolie en za’atar kruiden.

Berlijn, Duitsland

Laten we eerlijk zijn, qua street food spannen de Aziatische landen de kroon. Maar gelukkig is er ook nog een Europese stad waar je makkelijk terecht kunt voor een overheerlijke hap: Berlijn. We kennen allemaal de currywurst, maar de vele culturele invloeden van buitenaf hebben ook voor een superdiverse food scene gezorgd. Denk aan Thaise snacks, Indische chai wallahs, Turkse kebabs en dumplings zoals je ze eigenlijk alleen in Beijing kan proeven.

Ken jij nog andere toffe steden waar je steengoede street snacks kan scoren? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten!