image
Getty Images

4 wereldse winterzonbestemmingen om aan de kou te ontsnappen

Terwijl de dagen steeds korter worden, onze vingers langzaam verkleumen en we buiten blauwbekken van de kou, dromen we weg naar tropische stranden, wind in de haren en de zon op onze bol. Deze 4 winterzonbestemmingen - ver weg én dichtbij - zijn de ideale winter escape. Ga jij voor Europa, de Caraïben of Azië?

In Europa:

Ksamil, Albanië 

Ksamil in Albanië. Foto: GettyGemiddelde temperatuur: december 12 °C | januari 11 °C | februari 12 °C

De Ionische kust van Albanië is het budgetvriendelijke antwoord op Griekse eilanden als Corfu en Paxos. Vanuit het centrum van het plaatsje Ksamil wandel je in enkele minuten naar zandstranden in vijf verschillende baaien, maar de echte parels van deze kustplaats zijn de vier onbewoonde en ongerepte eilandjes waar je in slechts vijf minuten heen vaart.


Porto Santo, Madeira

Madeira Porto Santo Foto: Getty ImagesGemiddelde temperatuur: december 19 °C | januari 18 °C | februari 18 °C

Ons hart gaat sneller kloppen van Madeira. In plaats van een minder bekend alternatief aan te dragen, wijzen we je liever op het volgende: Madeira is niet alleen een heerlijk eiland, maar ook een archipel! Naast de (op enkele wetenschappers na) onbewoonde Ilhas Selvagens en Ilhas Desertas, bestaat de eilandgroep uit Porto Santo. Een veerbootovertocht van 2,5 uur brengt je van Funchal naar het kleine buureiland. Wat daar op je wacht? Negen kilometer aan gouden zandstranden, zacht glooiende heuvels en relaxte wandel- en fietsroutes.

Natuurlijk kent Europa nog veel meer mediterrane parels om te ontsnappen aan de kou. Van Italië tot Spanje: deze 7 bestemmingen liggen binnen handbereik.

In de Caraïben: 

Barbuda

Pink Sand Beach, Barbuda. Foto: Getty ImagesGemiddelde temperatuur: december 26 °C | januari 25 °C | februari 25 °C

Schoon genoeg van al die hagelwitte stranden in de Caraïben? Neem dan de boot van Antigua naar het slaperige eiland Barbuda. Het eilandje heeft een kleurrijk dorp, de grootste kolonie fregatvogels van het westelijk halfrond en roze stranden. Je moet een beetje geluk hebben, want het fenomeen doet zich alleen voor wanneer voldoende stukjes rood koraal aanspoelen op het hagelwitte zand (dus toch!). Roze stranden komen op meer plaatsen in de Caraïben voor, maar het fuchsiaroze Pink Sand Beach op Barbuda maakt het wel heel bont.

En wat dacht je van Barbados of Puerto Rico? Vergeet the usual suspects: deze 3 verrassende Caribische eilanden zijn the place to be

In Zuidoost-Azië: 

Zuidelijke Gili-eilanden, Indonesië

Gili Rengit in Indonesië. Foto: Getty ImagesGemiddelde temperatuur: december 31 °C | januari 31 °C | februari 31 °C

De ongerepte kokospalmstranden van Lombok vormen een sereen alternatief voor het bedrijvige buureiland Bali, maar voor wie het tempo nóg een versnelling of twee, drie lager mag, bieden de Zuidelijke Gili-eilanden voor de kust van Lombok uitkomst. De veertien kleine eilandjes zijn grotendeels autovrij en alleen per boot bereikbaar. Per vissersboot vanuit het haventje van Tembowong, om precies te zijn, waar je meteen je onderhandelskills kunt testen — de prijs van een overtocht staat niet vast ... Hier kom je volledig tot rust in een ecolodge, homestay of stijlvolle villa. De mooiste snorkelplekken liggen voor de kust van het eiland Gili Asahan.

Nog meer tropisch genieten doe je op de Indiase Andamaneilanden of de vergeten strandjes van Thailand. Dit zijn onze 3 favoriete winter escapes in Zuidoost-Azië. 

Nog meer inspiratie over de mooiste winterzonbestemmingen? Lees het allemaal in Columbus Travel editie 115!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.