zeester

'490481' door zeester '490481' door zeester

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Ready for take off

zeester

Fauna de Andina Eduardo de Avaroa NP is gelegen in het zuidelijkte puntje van Boliva, op de grens met Chili en een klein stukje Argentine. Je komt erdoor met je trip uit Chili naar Bolivia of wanneer je een meerdaagse trip maakt vanuit Uyuni. Het is een zeer verrassend en veelzijdige landschap op grote hoogte. Er leven hier 3 soorten flamingo's; de Andes flamingo, de James flamingo en de Chileense flamingo. Deze foto is genomen bij de laguna Canapa, op 4140 meter hoogte.

'489190' door zeester '489190' door zeester

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Laguna Canapa

zeester

Je moet er een eindje voor rijden om hier te komen. Maar ik kan het zeker aanraden. Het is ongeveer anderhalve dag rijden vanuit Uyuni. Op 4140 meter hoogte vindt je deze schitterende lagune. De hele route erheen is ook vol oooh's en aaah's. Landschap in allerlei kleuren, verschillende lagunes. Echt een fantastischo, om hier te zijn. Bij deze lagune vindt je ook de Andes flamingo, de Chileense flamingo en de James flamingo.

'489171' door zeester '489171' door zeester

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Kunst?

zeester

Behalve heeeel veel mooie gebouwen, waarbij je de hoogte in moet kijken. Moet je in Barcelona niet vergeten om ook op ooghoogte alles goed in de gaten houden. Zoals bv dit kunstwerk. Dit hangt gewoon ergens in de stad, buiten aan een muur.

'488980' door zeester '488980' door zeester

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Blonde poes

zeester

Deze kleine (wilde) blonde poes wordt opgevangen in Antiloppe park. Samen met haar broertje en zusje. Na een periode wordt er gekeken of ze geschikt zijn om "mee te laten wandelen" of uitgezet gaan worden naar meer vrijheid en later naar nog meer vrijheid. Over dat "mee wandelen" kan je verschillend denken.. duidelijk is wel dat deze 3 het niet gered hadden wanneer ze niet hier terecht waren gekomen. Ook zit er een fokprogramma aan verboden, dus het mes snijd aan verschillende kanten. Het is een mooi park, waar je kan kamperen of luxer kan slapen. Er is een goed restaurant bij, je kan op safari, wandelen achter leeuwen die los lopen, maar je kan hier ook heen als vrijwilliger.

'488952' door zeester '488952' door zeester

ZimbabweMatabeleland

ZimbabweMatabeleland

Zwarte Joop

zeester

Onderweg bij een klein dorpje gestopt. Eerst is de chauffeur, die de lokale tal sprak even heen gegaan om te vragen of we even mochten komen.. en dat mocht. Meneer was in het goede tijdperk gids geweest voor toeristen, totdat dhr. Mugabe andere plannen met het land kreeg. Hij sprak, voor ons heel verrassend nog wat engels en vertelde dat hij indertijd "zwarte Joop" werd genoemd door de mensen die hij begeleidde. Helaas zit dat werk er niet meer in. Maar het land is wel weer aan het opklauteren uit slechte tijden en ik kan het aan bevelen. De mensen zijn nog puur en blij toeristen te zien, want toeristen betekend geld. Er zijn schitterende NP, als Hwange, maar ook Manapools en Matusodonu zijn zeker een bezoek waard. Neem kleding mee die je achter kan laten, de mensen zijn er hier heel erg blij mee.

'488922' door zeester '488922' door zeester

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Ogen te kort

zeester

Wanneer je door Barcelona loopt en geen entree geld wil betalen is dat geen probleem. Kijk omhoog en geniet van al het moois dat de stad te bieden heeft. Kijk uit voor een stijve nek! Zoals bv dit casa Batllo. Dat door Gaudi is gebouwd in 1906, voor Jose Batllo y Casanovas, een textiel baron. Van binnen is geen rechte lijn te vinden, maar ook aan de buitenkant zie je dat terug. Het is een schitterende gevel, met veel balkonnetjes en glas.

'461524' door zeester '461524' door zeester

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Even uitrusten

zeester

Een bezoek aan de Borobudur is best vermoeiend, zeker als je naar de stupa's klimt. De twee oudere mensen zaten dan ook even uit te rusten, maar werden al weer snel aangespoken door een handelaar.

'461452' door zeester '461452' door zeester

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Naar de stad

zeester

Het is feest in de stad, het feest van Guadaloupe. Iedereen komt, ook uit alle dorpen rondom, naar de stad, iedereen viert feest. Ook deze dames kwamen naar de stad... maar of ze feest komen vieren??

'461329' door zeester '461329' door zeester

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Optocht

zeester

Deze man liep mee in de optocht voor verering van de maagd van Guadaloupe.Hij blies op en of ander instrument. Het was een bonte stoet van mensen in kleurrijke kleding behorende bij hun dorp. Aan het einde van de optocht stopt men voor zegening van een geestelijke bij een beeltenis van Guadaloupe.

'461093' door zeester '461093' door zeester

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Laguna Verde

zeester

De laatste dag van de jeepsafari bracht ons o.a. naar dit geweldige stukje landschap. Wanneer er een beetje wind komt, vloeit er een groene waas van mineralen over deze lagune. Maar ook zonder dat is het hier geweldig. Het ligt op 4300 meter in het Fauna Andina Eduardo Avaroa NP, ten zuiden van de Salar de Uyuni. Echt om iedere bocht wacht je tijdens deze safari een ander schitterend landschap.

'460826' door zeester '460826' door zeester

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Speelkwartier

zeester

Kinderen in o.a. Indonesie hebben niet al het speelgoed wat westerse kinderen tot hun beschikking hebben. Ze zaten samen in een busje en hadden de grootse lol.

'460649' door zeester '460649' door zeester

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ceremonie

zeester

Vanuit Lovina het binnenland in komen we bij een feest. Het blijkt ter ere te zijn van een familie tempel die ingewijd gaat worden door een hoogwaardigheids bekleder! De mensen gaat grotendeels gekleed in het wit. Er is eten, drinken en muziek. Wij (20 pers) worden uitgenodigd, krijgen wat te eten en drinken en kletsen wat. Dit duo had een rustig plekje opgezocht om te genieten van hun versnapering.

'460646' door zeester '460646' door zeester

RuslandKremlin

RuslandKremlin

Kremlin

zeester

Vanuit de bus een blik op het Kremlin. Het Kremlin is de residentie van de Russische president en de regering zetelt hier. Niet alles is dus voor het publiek open. Wel kan je de wapenkamer, het Patriarchenpaleis(museum) en een aantal kerken bezoeken.

'460612' door zeester '460612' door zeester

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Hap slik weg

zeester

Sanur 's avonds, gezelllig aan tafel voor het eten en dan komt deze "sprinkhaan" op het randje zitten. Waar de hagedis zich had verstopt weet ik niet, maar opeens was hij er en had zijn buit te pakken.

'460585' door zeester '460585' door zeester

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Niet blij

zeester

Toen de kinderen ons zagen met camera wilde ze maar wat graag op de foto. De juf die de groep begeleiden was het er duidelijk niet mee eens!

'460486' door zeester '460486' door zeester

Bolivia

Bolivia

Mooi oud

zeester

De markt op zondag in Tarabuco is zeer fotogeniek. Probleem voor de fotograaf is echter dat de mensen niet op de foto willen, zelfs de kinderen vaak al niet. Waarschijnlijk is dat al te veel gebeurd. Dan is de grote lens erg handig en het feit dat oudere mensen vaak bijna niets meer zien en er dus geen erg in hebben dat je een foto maakt(mijn excuses voor beide). Deze man met spaanse helm draaide zicht echter net op het goede moment om en kwam vol in beeld.

'460477' door zeester '460477' door zeester

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Ijshotel

zeester

Er zijn weinig overnachtings mogelijkheden op de grote zoutvlakte. Die er zijn, zijn gemaakt van grote blokken gezaagd uit het zout. Vaak zijn ze eenvoudig en zijn de kasten, bedden, tafels en stoelen ook van die blokken gemaakt. Dit hotel met een dak van riet en plastic werd nog wel gebruikt als slaapplek, maar ook om even wat te gebruiken en weer door te rijden. Gelukkig hadden wij in San Jose, aan de rand van de zoutvlakte een eenvoudig zouthotel, maar wel met een goed dak.

'460446' door zeester '460446' door zeester

IndonesiëMount Bromo

IndonesiëMount Bromo

Zonsondergang

zeester

We slapen in een hotel vlakbij de Bromo, om de volgende morgen vroeg op pad te gaan voor de zonsopkomst. Maar we krijgen een pre vieuw met deze zonsondergang ....

'460398' door zeester '460398' door zeester

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

35 rokken

zeester

De Spanjaarden die indertijd in Bolivia heerste kwamen grotendeels uit Andalusie en die dames droegen tegen de kou heel veel rokken en een hoedje op. Tegenwoordig dragen de vrouwen in Bolivia nog steeds die kleding. In het dagelijks leven een stuk of 5 rokken over elkaar, vaak met gebreide beenwarmers. Maar wanneer er een bijzondere gelegenheid is, kan het zijn dat de vrouw 35 rokken over elkaar draagt! En zo'n mooi parmantig hoedje dat zo zonder speld op het hoofd danst. Tegenwoordig wordt die al vaker vervangen door een goedkopere rieten hoed.

'460350' door zeester '460350' door zeester

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

La Paz

zeester

La Paz vanuit het vliegtuig. Een stad met veel tegenstellingen, natuurlijk arm en rijk, modern en oud... maar hier is het ook de vele mensen die nog vast houden aan tradities, kleding, heksenmarkt e.d. daarnaast de jeugd die daar niet veel voor voelt en liever in spijkerbroek loopt ipv 35 rokken over elkaar en een hoedje op. Een stad voor ieder wat wils en waar je je goed kan vermaken voor een paar dagen.

'460243' door zeester '460243' door zeester

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

3 generaties

zeester

Een zwerftocht door La Paz laat je veel verschillen zien. Zo sta je op de heksenmarkt, bij de LLama foetussen en dan weer in een moderne winkel. Net als dit trio > 3 generaties > 3 schillende werelden en toch ook weer 1

'460003' door zeester '460003' door zeester

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Over het dijkje

zeester

Net buiten een batak dorpje, waar we even rondwandelde zagen we deze dame met kleine op de rug wandelen, over een smal dijkje tussen de rijstvelden door.

'459993' door zeester '459993' door zeester

BoliviaSucre

BoliviaSucre

Moeder en kind

zeester

Toen we in Sucre waren was er het festival van de maagd van Guadaloupe. Een gezellig en kleurrijk happening van muziek en dans. Deze kleine had het goed naar de zin bij moeder op de rug.... maar moeder vond er weinig aan zo te zien.

'459953' door zeester '459953' door zeester

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Even bellen

zeester

Moeder, dochter en kleinkind hebben net boodschappen gedaan in de grote stad. Portenai is leeg, dus manlief even bellen om te vragen of ze wat geld bij de bank mag halen. Dat is ook in Bolivia het handige van een mobile phone.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik