Potosi

Vanwege zijn rijke historie en de koloniale architectuur is het oude mijnwerkersstadje Potosí opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Potosí ligt op een hoogte van 4090 meter boven de zeespiegel, waarmee het de titel van hoogstgelegen stad ter wereld claimt. De stad wordt steeds afhankelijker van het toerisme en mijnwerkers verdienen wat bij door toeristen rond te leiden in de mijnen.

Informatie over Potosi

Beste foto's & tips van Potosi

'459056' door zeester '459056' door zeester

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

In een zakje

zeester

Je ziet het wel vaker; frisdrank wordt in een zakje gegoten,rietsje erin ...klaar. Dit zodat je het flesje niet mee kan nemen ivm statiegeld! Zo zit dit duo ook op een stoep in Potosi te genieten van hun drankje. Iets dat ze waarschijnlijk niet dagelijks krijgen.

'519829' door frankpuravida '519829' door frankpuravida

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Vergane gouden glorie

frankpuravida

Je komt terug van een intensieve trip met andere wereldburgers en stapt vervolgens het dak op van je hostel in Potosi voor een welkome ontspanning. Potosibiertje erbij en genieten maar. Maar binnen een half uur voltrekt zich voor je een gouden schouwspel dat zijn weerga niet kent. Die camera krijgt nooit rust denk je dan wel eens. En ik ook niet ...;) De tientallen kerken en villa's in Potosi, met 4090m de hoogste stad ter wereld, herinneren aan de enorme rijkdom en welvaart van weleer. Hier lag het centrum van de wereld voor de zilverwinning. Vergane glorie die schijnbaar alleen nog door de zon wordt erkend en Potosi de glans geeft van toen.

'413575' door Schopman '413575' door Schopman

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Grondverzakking op...

Schopman

Blij met onze in Puerto Montt in Chili gehuurde 4WD kwamen we na Chili en het noordwesten van Argentinië over veel erg hoog gelegen ongeplaveide weggetjes te hebben doorkruist ook in Bolivië. Vlakbij de vulkaan Licancabur reden we over een wirwar van ongeplaveide weggetjes en daarbij kwamen we langs de enorme grondverzakking die je op de foto ziet.. Op weg naar het Laguna Colorada was dit voor ons een van de eerste fotografische hoogtepunten die we in het woeste landschap hier zagen.

Laat kaart zien