Kremlin

Kremlin is het Russische woord voor versterkte stadskern. Het Kremlin in Moskou is de residentie van de Russische president en ook de regering zetelt hier. Niet alles is voor het publiek geopend. Wel kan je de wapenkamer, het Patriarchenpaleis (museum) en een aantal kerken bezoeken.

Informatie over Kremlin

Beste foto's & tips van Kremlin

'549800' door corriedewinter '549800' door corriedewinter

RuslandKremlin

RuslandKremlin

De deur van de hoop

corriedewinter

Hier zie je een van de ingangen naar het Kremlin, rechts lopen veel mensen naar binnen om in de kapel een kaarsje op te steken. De deur wordt "de deur van de hoop' genoemd. Ik hoop van harte dat het de goede kant op gaat na 20 januari 2017.

'460646' door zeester '460646' door zeester

RuslandKremlin

RuslandKremlin

Kremlin

zeester

Vanuit de bus een blik op het Kremlin. Het Kremlin is de residentie van de Russische president en de regering zetelt hier. Niet alles is dus voor het publiek open. Wel kan je de wapenkamer, het Patriarchenpaleis(museum) en een aantal kerken bezoeken.

'555894' door dvanweert '555894' door dvanweert

RuslandKremlin

RuslandKremlin

Moskou, bezoek aan he

dvanweert

Startpunt van onze TransSiberie Reis was Moskou, een stad waarvan ik niet goed wist wat hiervan te verwachten. Achteraf kan ik zeggen: het was er schoon, maar het openbaar vervoer is lastig om te ontcijferen en de mensen zijn niet allemaal even vriendelijk. We hebben er een dag doorgebracht in omgeving van het Rode Plein en ook het Kremlin bezocht. Deze omgeving biedt mooie plaatjes om te fotograferen. Zo ook dit beeld van een aantal Russische soldaten die stonden te wachten op de start van de parade die dagelijks in het Kremlin wordt opgevoerd. We hebben een gratis citytour gedaan, die wordt aangeboden door lokale studenten, welke je meenemen op een wandeling door de stad. Dit was een van de leukste dingen die we hebben gedaan in Moskou, waarbij we een andere, meer vriendelijke en spontane kant van de stad hebben gezien. Deze tour wordt aangegeven in de Lonely Planet en op de gratis verkrijgbare stadsplattegronden. Het startpunt is bij het standbeeld aan de ingang van het stadspark. Spreek hier de hippie achtige locals aan en zij kunnen je vertellen of je goed zit en wie de tour gaat geven. Achteraf kun je zelf bepalen of je een fooi wilt geven en voor welk bedrag, maar dit is niet verplicht.

Laat kaart zien