Midlands

Zoals de naam al doet vermoeden ligt de provincie Midlands in het centrale deel van Midlands. Midlands grenst aan alle andere Zimbabwaanse provincies behalve aan Bulawayo, Mashonaland Central en Harare. De op twee na grootste stad van het land, Gweru, is de hoofdplaats van Midlands.

Informatie over Midlands

Beste foto's & tips van Midlands

'488980' door zeester '488980' door zeester

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Blonde poes

zeester

Deze kleine (wilde) blonde poes wordt opgevangen in Antiloppe park. Samen met haar broertje en zusje. Na een periode wordt er gekeken of ze geschikt zijn om "mee te laten wandelen" of uitgezet gaan worden naar meer vrijheid en later naar nog meer vrijheid. Over dat "mee wandelen" kan je verschillend denken.. duidelijk is wel dat deze 3 het niet gered hadden wanneer ze niet hier terecht waren gekomen. Ook zit er een fokprogramma aan verboden, dus het mes snijd aan verschillende kanten. Het is een mooi park, waar je kan kamperen of luxer kan slapen. Er is een goed restaurant bij, je kan op safari, wandelen achter leeuwen die los lopen, maar je kan hier ook heen als vrijwilliger.

'96514' door Mireille '96514' door Mireille

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Mysterieus

Mireille

Panorama. Great Zimbabwe: Er is nog veel onduidelijkheid over het doel, de origine en de historie van deze archeologische plaats. De architectuur en de stenen bouw zijn uniek voor Afrika, bovendien zijn er sommige zeer aparte bouwsels bv de conische toren in ‘The great enclosure’, waardoor er speculaties zijn dat er vroeger mogelijk andere bewoners dan de huidige Afrikanen in Afrika hebben gewoond. In het gestrekt over het oosten en zuiden van het land zijn meerdere vergelijkbare ruines. Deze zijn wel kleiner dan die in het Great Zimbabwe National Park. De foto hier kijkt vanaf The Great Enclosure richting ‘The Hill Complex’ gelegen in de mist. Persoonlijk vindt ik dat de mist deze foto het nog mysterieuzer maakt.

'430466' door Moonrise '430466' door Moonrise

ZimbabweMidlands

ZimbabweMidlands

Smullen maar

Moonrise

Duizendpoten kom je overal tegen in zuidelijk africa. In dit geval op een camping in Gweru, Zimbabwe zag je overal zwarte slangetjes kruipen. Als ze sterven drogen ze op in de zon en worden het harde ringetjes. Ik vond deze bijzonder omdat hij net iets lekkers te eten gevonden had en het rustig midden op het pad zat te verorberen. Ze zijn niet gevaarlijk voor de mens, ze bijten niet, in tegenstelling tot de centipede, waarvan de beet heel erg pijnlijk is.

Laat kaart zien