Moma

'386781' door Moma '386781' door Moma

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Spiegelbeeld op de...

Moma

Aan de rand van de zoutvlakte de Salar de Uyuni zie je de mooiste spiegelingen zodra er wat water op het zout staat. De wijdsheid van dit gebied vond ik zelf ook heel bijzonder.

'386758' door Moma '386758' door Moma

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Titicacameer

Moma

Vanuit Peru via Copacabana naar Bolivia. Wat een fantastische route. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Mocht je in de buurt zijn trek er dan voldoende tijd voor uit.

'379043' door Moma '379043' door Moma

Puerto RicoCaribische kust

Puerto RicoCaribische kust

Tropische...zonsonder

Moma

Zonsondergangen blijven een mooi natuurverschijnsel. Deze is gemaakt op Puerto Rico; een bijzonder eiland dat staatsrechtelijk bij de VS hoort, maar daar is op het eiland niets van te merken.

'378976' door Moma '378976' door Moma

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Andes

Moma

Onderweg van Arequipa naar de Colca Canyon rijd je dwars door het hooggebergte van de Andes. Vlakbij de Mirador des Andes; een pas op 4910 mtr hoog, vind je deze uitgestrektheid. Ik vond het een boeiend landschap en wil er met de motor terug:-)

'378547' door Moma '378547' door Moma

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

In de wolken

Moma

In het woestijnlandschap van Uyuni koelt het aan het einde van de middag snel af en dat levert mooie strakblauwe luchten op. Tegen de zandkleur van de woestijn geeft dat een mooi effect. Op weg naar het woestijnhotel kwam ineens deze wolkenpartij aandrijven. Een mooie onderbreking.

'378538' door Moma '378538' door Moma

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Gelukt!

Moma

Vanuit Telegraph Cove hebben we een whale watch excursie gedaan naar de killer whale. Die wij gewoon Orca noemen. Nadat we erin geslaagd waren een school van deze gigantische dieren vlak langs onze zodiac te zien, kwam deze kanjer nog even gedag zeggen. Het late zonlicht valt mooi op z'n snuit.

'378500' door Moma '378500' door Moma

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Luchtig

Moma

Bij één van de meren in de Rocky Mountains zagen we deze mooie omkadering van het meer. In het heldere water is ook de weerspiegeling mooi te zien.

'378464' door Moma '378464' door Moma

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Knus....

Moma

De Uros eilanden zijn volledig van riet gemaakt en op deze drijvende riet eilanden woont het Uros volk. Zij zijn ooit voor de inca's het water op gevlucht en een deel van hen woont hier nog steeds. Omdat het riet aan de onderkant verrot in het water moet er regelmatig een nieuwe laag aan de bovenkant worden toegevoegd.

'378447' door Moma '378447' door Moma

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Ochtendgebed

Moma

Op een van de rieteilanden van de Uros eilanden in het Titicacameer is een schooltje gevestigd. Hier mochten wij een kijkje nemen en kwamen binnen tijdens het ochtendgebed. Dit jongetje deed heel erg zijn best.

'378412' door Moma '378412' door Moma

Peru

Peru

Catweazle

Moma

Tijdens een trekking door het Amazoneregenwoud in Peru hadden we een ontmoeting met Catweazle. Dat was de eerste naam die bij me opkwam bij het zien van deze excentrieke, maar tegelijkertijd lelijke en aandoenlijke vogel. Geen idee wat het is, maar zelfs zijn kuif lijkt wel wat op die van de tovenaar. Iemand een idee?

'378361' door Moma '378361' door Moma

Verenigde StatenColorado

Verenigde StatenColorado

Verlaten stad

Moma

Het item over de verlaten steden heeft mij gestimuleerd de foto's van Mesa Verde weer eens op te zoeken. Is toch ook wel bijzonder dat een heel volk zomaar ineens een eigen gebouwde stad verlaat. De stad heeft 150 kamers waarvan er 21 zgn kiva's zijn. Ronde kamers in de grond die via een trap in een rookgat bereikt konden worden. Ruim 700 jaar hebben hier de Ancestral Puebloans gewoond en eind 12e eeuw zijn ze dus ineens verdwenen.

'378349' door Moma '378349' door Moma

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Onder of boven

Moma

Aan de rand van het grote zoutmeer Salar de Uyuni rijd je een stukje door ondiep water. Door de directe weerkaatsing is het bijna niet te zien wat boven of onder is.

'378152' door Moma '378152' door Moma

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Ik wil naar huis!

Moma

Dit jongetje zit op een trapje en houdt zich vast aan de leuning. Alle dans en gezang van het eiland festival op Isla Amantani kan hem niet meer bekoren en hij wil maar één ding; naar huis! Helaas voor hem vermaken zijn ouders zich nog prima.

'378080' door Moma '378080' door Moma

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Take off

Moma

Veel snelheid heeft deze papegaai duiker niet nodig om zijn kleine lijfje uit het water te doen opstijgen. Maar met stevige wind en woelig water is het toch een hele prestatie.

'378033' door Moma '378033' door Moma

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Vluchten!!!

Moma

Een mannetjesbeer zit achter de twee jongen van dit wijfje aan. Maar moeder heeft het in de gaten en wanneer de grote, stoere beer te dicht nadert slaan ze met z'n drietjes op de vlucht. Het mannetje wil de jongen doden, zodat het vrouwtje weer beschikbaar is voor een stevige vrijpartij. Zolang ze haar pups voedt is hier namelijk geen sprake van.

'378000' door Moma '378000' door Moma

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

In trance

Moma

Tijdens het jaarlijkse eilandfestival op Isla Amantani stond deze oudere heer helemaal in trance op zijn panfluit te spelen. Voor dit festijn had hij zich wel beter mogen scheren......

'377971' door Moma '377971' door Moma

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Winterbloeier

Moma

Stoer vind ik zo'n winterbloeier die ondanks sneeuw, kou en wind mooie, tere bloemetjes heeft. Ik ken helaas de naam niet van deze mooie struik. Iemand wel?

'377940' door Moma '377940' door Moma

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Andesflamingo

Moma

Zodra je de Salar de Uyuni verlaat en richting de Chileense grens rijdt, kom je terecht in een woestijngebied. Dit gebied is de broedplaats van 3 soorten flamingo's; waarvan de rode Andes flamingo er één is. De meren hier hebben allemaal verschillende kleuren onder invloed van de diverse mineralen. Deze foto is genomen bij het Laguna Colorada.

'377895' door Moma '377895' door Moma

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

In de hoek

Moma

Terwijl de moeder deelnam aan de festiviteiten van het jaarlijkse eiland festival op Isla Amantani, zaten deze 2 kindjes rustig in een schaduwrijk hoekje te wachten. Bij het festival bouwen alle dorpen op het eiland op een centrale plein hun eigen 'altaar' met een afbeelding van de dorpsheilige en lopen hier vervolgens al zingend, dansend én drinkend omheen.

'377762' door Moma '377762' door Moma

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Beer vist op zalm

Moma

Deze jonge beer probeert in de rivier van het Katmai National Park een zal te verschalken. Door zijn enthousiasme en gespetter gaan deze er op volle snelheid van door. Beteuterd loopt hij vervolgens terug naar zijn moeder.

'377758' door Moma '377758' door Moma

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Kiekeboe

Moma

Tijdens een rondwandeling over het eiland Amantani zat dit meisje heel geconcentreerd met een leeg, knisperend snoepzakje te spelen. Toen ze me zag dook ze weg in de deuropening, maar al snel keek ze toch weer om het hoekje. Na even kiekeboe te hebben gespeeld kon ik deze foto van haar maken.

'377736' door Moma '377736' door Moma

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zout, zout en nog mee

Moma

Het landschap van de Salar de Uyuni is wit! Wit van al het zout dat je ziet zover je kunt kijken. De zoutlaag op het meer is zo'n 2 meter dik en het meer zelf is ca 80 meter diep. Van de bovenlaag wordt zout geschraapt om te gebruiken als consumptiezout. In het dorpje kun je een kijkje nemen bij een zoutmeester die het hele proces uitlegt. De meeste huizen hier zijn gemaakt van zoutblokken en er is ook een museum met zoutsculpturen.

'377676' door Moma '377676' door Moma

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Onderonsje

Moma

Tijdens het jaarlijkse festival op Isla Amantani in het Titicacameer, komen alle bewoners van de verschillende dorpen op het eiland naar het centrale plein. Elke dorp bouwt hier z'n eigen shrine en loopt er al dansend, zingend én drinkend omheen. Deze mannen dragen de traditionele gebreide mutsen en aan de kleur, veel rood, is te zien dat ze getrouwd zijn. Is de kleur overwegend wit, dan heb je te maken met een vrijgezel.

'377667' door Moma '377667' door Moma

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Zonder lach

Moma

Terwijl de rest van haar schoolgenootjes joelend door het schoolgebouwtje achter de meegebrachte ballonnen aanrent, zit dit meisje stilletjes op haar stoeltje te kijken naar de drukte. Ze maakt wel oogcontact, maar een lach kan er niet vanaf. Ik heb haar verder maar met rust gelaten.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik