Titicacameer

Dit negenduizend vierkante meter tellende Titicacameer ligt op de grens van Titicacameer en Peru, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Dit gebied wordt vaak gepromoot als ecotoerisme bestemming. Op de drijvende rieteilanden in dit meer ontmoet je de Uros-Indianen, met hun traditionele cultuur.

Informatie over Titicacameer

Beste foto's & tips van Titicacameer

'505304' door CBurgstad '505304' door CBurgstad

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Papyrusboot...Titicac

CBurgstad

Vanuit La Paz rijden we naar het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld op 3810m hoogte. Het meer is 233 km lang en 60 km breed en is op sommige plaatsen 457 m diep. Het meer vormt de grens tussen Bolivia en Peru en beide landen bezitten een deel. Aan de zuidelijke oevers komen uitgestrekte rietvelden voor waar de bewoners boten van maken. Tor Heyerdahl heeft hier met behulp van de Uros Indianen zijn boot "Ra II' gemaakt van papyrusriet o.a. met Juan Limachi uit Suriqui. Hij is zo'n botenbouwer en wij bezochten zijn werkplaats. Natuurlijk maakten we ook een tochtje met zijn papyrusboot op het Titicacameer. Wat een speciale ervaring!

'504842' door CBurgstad '504842' door CBurgstad

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Stoer meisje

CBurgstad

Vanuit Copacabana varen we in 2½ uur naar Isla de la Luna en na een bezichtiging van het restant van een tempel op dat eiland, varen we verder naar Isla del Sol. De Inca's geloven dat dit de geboorteplaats is van de Zonnegod en het eiland speelt nog altijd een belangrijke religieuze rol in het leven van de Indianen. In het haventje zijn we getuige hoe de bevolking een steiger aanlegt. De vrouwen dragen grote, zware stenen aan en gooien deze in het water. Vervolgens leggen de mannen de stenen netjes recht en stevig neer, terwijl de vrouwen geduldig in een rij staan te wachten tot ze het sein krijgen om weer een lading stenen aan te dragen. De kinderen lopen intussen lekker rond en vermaken zich met van alles en nog wat. Dit meisje liep ook rond bij de steiger. Een haardos die al weken niet is gewassen, smoezelige kleren en een ruwe huid..... maar een uitdrukking op haar gezicht die stoerheid uitstraalt, trots, wijsheid en eigenzinnigheid. Wat een kracht!!! Niet voor niets hangt deze foto op een aantal HR-afdelingen als symbool voor innerlijke kracht!

'457909' door Fietser '457909' door Fietser

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Hallo, hoe gaat het..

Fietser

Hallo, Hoe gaat het met je? Nog een koopje kunnen vinden? Tenminste zo denk ik dat het gesprek zou kunnen zijn gegaan. Dit tafereel heb ik gespot in in Copacabana en niet die va het strand, maar het grens stadje in Bolivia bij het Titicacameer.

Laat kaart zien