Titicacameer

Het Titicacameer (Uros eilanden) is het grootste meer in Zuid-Amerika en het hoogst bevaarbare water in de wereld. Een onvergtelijke ervaring voor alle bezoekers. Het meer ligt in het Andesgebergte en loopt door zowel Titicacameer als Bolivia. Van de 41 eilanden in het Titicacameer zijn Isla del Sol, Amantaní en Taquile de bekendste.

Informatie over Titicacameer

Beste foto's & tips van Titicacameer

'393122' door konne000 '393122' door konne000

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Traditionele kledij

konne000

Op het eiland Taquile, gelegen in het Titicaca-meer, dragen de mannen en de vrouwen nog traditionele kleding. De vrouwen dragen zwarte rokken, witte blouses en rode truien. Zowel de mannen als de vrouwen dragen kleurige fajas, ceintuurs, waarin meestal de belangrijkste gebeurtenissen uit hun leven zijn geborduurd!

'513374' door Lyske1980 '513374' door Lyske1980

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Uros-eilanden

Lyske1980

Mocht je interesse hebben in een authentiek Peruaans souvenirtje, dan kun je een bezoekje brengen aan de Uros eilanden, die geheel bestaan uit drijvend riet. Het is uiteraard een plek met veel toeristen, maar de bewoners zijn alleen maar blij met al die potentiële kopers.

'283186' door jdevaan '283186' door jdevaan

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Breiende man

jdevaan

Op het eiland Amantani waren het de vrouwen die breiden. Mannen zag je er niet zoveel. Veel van hen werkten op het vasteland of op een naburig eiland, zoals onze gastheer. Die was dan dagen van huis om de kost te verdienen. Op het buureiland Taquile ging het er heel anders aan toe. Alles ging via de coöperatie. Alle inkomsten werden gedeeld. Daar waren het de mannen die breiden en de vrouwen die de verkoop regelden in de eilandwinkel.

Laat kaart zien