iris89

'1102375' door iris89 '1102375' door iris89

China

China

(In de onbewoonde...w

iris89

Afgelopen juni waren we in Longsheng, midden tussen de rijstvelden. Het weer zat niet echt mee, maar er is een bijzonder mooie wandeling van Longsheng naar Ping'an. Bijna niemand tegen komen en 8 uur lang (4 uur heen en 4 uur terug) fantastische uitzichten en inwoners van verschillende dorpen gespot in de rijstvelden. Ik vind het fantastisch om zo tussen de rijstvelden, langs de rijstvelden & bijna 'in' de rijstvelden te lopen en dat bijna helemaal alleen.. Het was één van de mooiste tochten die wij in China hebben gemaakt.

'571518' door iris89 '571518' door iris89

Bolivia

Bolivia

Flamingo's :)

iris89

Ik kan uren blijven staren naar foto's die ik gemaakt heb van de meren in Bolivia tijdens onze 4-daagse tocht. Het lijkt zo onwerkelijk, elke keer weer! En elk meer heeft iets bijzonders, echt prachtig. De witte kleur ontstaat door mineralen.

'571396' door iris89 '571396' door iris89

Bolivia

Bolivia

Het spoor van Chili..

iris89

Tijdens onze 4 daagse tocht in Bolivia kwamen we langs dit spoor. Een fantastische plek om even een foto te schieten leek mij zo:) Vooral de leegte daar maakt het heel bijzonder. Dit is het spoor wat men vroeger gebruikte om zilver te vervoeren van Bolivia naar Chili.

'571069' door iris89 '571069' door iris89

Bolivia

Bolivia

Geiser Sol de la...Ma

iris89

Ik kan jullie vertellen dat het best koud is 's ochtends om half 6 op 5000 meter hoogte; maar het is zo fantastisch om dit in het echt te zien. We gingen juist in de ochtend, want dan is hij het actiefste. Het meest bizarre vond ik nog dat je lava zag borrelen. Je kunt er gewoon langs lopen (niets is afgezet). Heel bijzonder om mee te maken. Oh en een klein detail; je krijgt een soort van zwavel douche als je daar loopt;)

'570537' door iris89 '570537' door iris89

Bolivia

Bolivia

Laguna Hedionda

iris89

Tijdens onze 4 daagse tocht van Tupiza (Bolivia) naar San Pedro de Atacama (Chili), kwamen we langs diverse meren, waaronder Laguna Hedionda. Door alle mineralen val je van de ene in de andere verbazing. Elk meer heeft wel iets bijzonders. Het is bijna alsof het niet eens 'echt' is wat je daar ziet, heel gaaf.

'567513' door iris89 '567513' door iris89

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

Lama

iris89

Vanuit Mendoza hadden wij vanuit onze B&B een tocht geboekt richting de bergen. We hebben de route gereden waar ook de film '7 years in Tibet' is opgenomen. Op een gegeven moment kom je aan op grote hoogte en heb je prachtig uitzicht op de bergen. Onderweg kwamen wij van alles tegen, o.a. vogels, vosjes & deze lama. Wat overigens wel een leuk detail is.. we kwamen geen enkele toerist tegen tijdens deze route!

'567480' door iris89 '567480' door iris89

Bolivia

Bolivia

Laguna Colorada

iris89

Tijdens onze 4 daagse Uyuni tocht kwamen we de 3e dag aan bij Laguna Colorada. Prachtig om te zien, dat rode water met alle flamingo's. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan!

'557582' door iris89 '557582' door iris89

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

The big boss

iris89

Toen wij op pad gingen in Bwindi kwamen we 'the big boss' tegen. Maar vooral van de zijkant zie je pas hoe groot en breed deze Silverback echt is.

'557305' door iris89 '557305' door iris89

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Broers

iris89

Emdoneni Cheetah Project kun je vinden in Hluhluwe. In dit project worden katachtigen die met het uitsterven worden bedreigd opgevangen om vervolgens weer in de natuur te worden gezet. Je krijgt een rondleiding en leert over allerlei verschillende katachtigen. De gids, een Zuid Afrikaan, heeft deze 2 broers vanaf jongs af aan al opgevangen. Je ziet dat de gids met liefde verteld over het opvang project wat het heel speciaal maakt. Wij waren maar met z'n vieren die de tocht deden en dat was perfect. We mochten ze aaien; maar de gids bleef ons waarschuwen dat het altijd wel 'wilde' dieren blijven. Dus je mag NOOIT rennen (wel goed dat hij dat nog even voor die tijd zei; want in het echt zijn de Cheetahs echt wel groot!) De Cheetahs die je mag aaien worden overigens niet meer in de natuur geplaatst. Zij zijn vanaf jongs af aan al opgevoed door de mensen van het project, omdat de moeder van de jongen was overleden. De rest van de katachtigen mag je niet aaien. Ze voeren de beesten wel waar je bij bent. Mocht je zo overtuigd zijn na de hele rondleiding; kun je ook een Cheetah adopteren:)

'557274' door iris89 '557274' door iris89

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Vrolijk!

iris89

Toen wij in Gambia waren, werden we door vele mensen aangesproken die aan het bedelen waren voor geld. Ik vind dat toch altijd wel lastig.. Maar als je merkt dat mensen het echt niet breed hebben, wil je op de één of andere manier dan toch wel wat betekenen voor deze mensen. Alleen niet door iedereen die je zomaar aanspreekt en van alles van je wil. We gingen 's avonds eten in een Spaans restaurant, super leuk en lekker eten! Een jongen in de bediening knoopte met ons een gesprek aan en vroeg naar onze vakantie. Uiteindelijk raakten we zo aan de praat en deed hij het voorstel dat hij ons wel zou willen rondleiden over de markt en dan konden we wat drinken bij zijn huis. We dachten meteen: "Hoe leuk is het om door iemand, die niet zit te pushen, rond geleid te worden? Dus zo gezegd zo gedaan, hij zou ons ophalen van het hotel. Eerst deden we een hele tocht over de markt. Hij liet ons van alles zien en vertelde ons van alles over de markt. Door met een local op stap te gaan; leer je het land echt op een andere manier kennen. We gingen nog even naar de lokale kapper en mijn vriend werd daar 'geknipt' en niet veel later stonden er zo 15 locals om de kapper heen. Het heeft wel weer even (zeker een paar weken) geduurd voordat zijn haar weer een beetje 'oke' zat;). Wij hadden besloten dat wij wat voor hem wilde kopen op de markt. Hij mocht aangeven waar hij behoefte aan had en dan zouden wij dat kopen. Uiteindelijk kwam hij met een 2e hands strijkijzer (10 euro), want dan konden z'n overhemden (die hij naar zijn werk aan moest) netjes gestreken worden. Daarna kwamen we bij zijn 'huis'. Het was een groot terrein waar de hele familie bij elkaar leeft. Allerlei verschillende 'hokjes' waar ze dan toch nog een soort van privacy hadden. Ik was echt wel even onder de indruk. We kregen wat te drinken en hij liet ons alles zien. Daarna moesten we natuurlijk nog met iedereen wel even op de foto;) en gingen deze 2 dames even goed voor de camera staan. Al met al een super leuke dag en ik zou het zo weer doen. Hoe dankbaar iemand kan zijn met iets kleins, doet me dan toch echt goed!

'557185' door iris89 '557185' door iris89

MexicoChichén Itzá

MexicoChichén Itzá

Chichén Itzá

iris89

Als je in Mexico bent, staat bij iedereen bijna wel Chichén Itzá op het programma. Hoe gaaf is het dan dat je daar komt (uur voor sluitingstijd) en er echt bijna geen toeristen zijn! Dat maakt het dan toch nog wel heel speciaal.

'557177' door iris89 '557177' door iris89

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Blauw (echt blauw)...

iris89

Rio Celeste (in de buurt van Monteverde) heeft zijn naam te danken aan het intens blauwe water dat je daar kunt zien. Het blauwe water is ontstaan door de mineralen sulfaat en calcium carbonaat. Dit kun je bewonderen door naar het Tenorio park te gaan. Ook blijken er maar weinig toeristen naar toe te gaan elk jaar. Tijdens onze tocht zijn wij maar 2 mensen tegen gekomen en dat maakt het helemaal bijzonder! Echt een aanrader om naar toe te gaan dus:)

'557145' door iris89 '557145' door iris89

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Onbekende vogel

iris89

Deze vogel kwamen we tegen in Lake Mburo. Ik heb al op internet gezocht wat voor een vogel dit kon zijn; maar kon er niet achter komen. Wie het weet mag het zeggen;)

'556825' door iris89 '556825' door iris89

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Drukte in de vroege..

iris89

Bij het plannen van onze reis naar India mocht de stad Varanasi natuurlijk niet ontbreken. Bij aankomst schrok ik wel even; de geur, de apen, de mega smalle straatjes, de mensen... ik raakte aardig onder de indruk. 's Ochtends hebben we een boottocht gedaan over de Ganges. Er werd ook nog even gevraagd of wij in de Ganges wilden zwemmen; nou nee bedankt. Maar wat een prachtig beeld geeft het vanaf het water gezien! De foto komt echt tot z'n recht als je hem even groter maakt.

'556824' door iris89 '556824' door iris89

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Aan de kant voor de..

iris89

Toen we naar beneden liepen weer richting Pokhara (komende vanaf de Poon Hill) kwamen wij ezels tegen. Nog vlak voor die tijd werd nog even snel gezegd dat wij wel aan de bergkant moesten lopen; want de ezels zouden je anders zo van de berg af 'lopen'. In ieder geval wel iets om rekening mee te houden:)

'556770' door iris89 '556770' door iris89

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Eten, eten, eten &...

iris89

Weer de Silverback. Tijdens onze tocht hebben we vooral de Gorilla veel zien eten, eten en nog eens eten! Volgens de ranger eet een Gorilla 70 kilo blad op een dag! Nou.. dan mag je ook nog wel even;)

'556749' door iris89 '556749' door iris89

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Met z'n allen onderwe

iris89

Masai Mara in Kenia blijkt het bekendste en meest bezochte park van Kenia te zijn. Onderweg zagen wij een hele troep olifanten. Zij waren vermoedelijk onderweg naar het water.. aangezien het heel droog was in de periode dat wij er waren. En als zo'n groep dan recht op je auto af komt; is dat best wel indrukwekkend!

'556467' door iris89 '556467' door iris89

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Zuid-AfrikaNoordwest Zuid-Afrika

Oryx

iris89

Deze Oryx zette de sprint in toen hij onze auto hoorde (Kgalagadi Transfrontier Park). Alleen terwijl hij weg rende, ging hij half onderuit; en precies in het midden van de weg. Gelukkig had ik mijn camera bij de hand en net op het juiste moment een foto kunnen maken. Wij hadden in Zuid Afrika geen 4x4 gehuurd, waardoor wij 2 keer hebben vast gezeten in het zand.. Ondanks dat dit niet heel prettig was.. vond ik dit echt het mooiste park in heel Zuid Afrika. Het is rustig, je staat niet met 20 auto's tegelijk bij bijv. een leeuw en ik vind het zeker gaaf dat er geen verharde wegen zijn. Alleen een 4x4 is zeker aan te raden!

'556464' door iris89 '556464' door iris89

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Rode olifant

iris89

In Tsavo NP kun je rode olifanten tegenkomen. Ze zijn niet echt rood rood, maar wel een mooie bruin rode kleur. Deze kleur krijgen ze omdat de grond van Tsavo NP uit rode aarde bestaat. Ze blijken met hun slurf de rode grond over zich heen te blazen, waardoor ze dus zo'n rode gloed over hun lichaam krijgen. Naja al met al, erg mooi om te zien!

'556398' door iris89 '556398' door iris89

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Nog even wakker worde

iris89

Muchison Falls NP is een super mooi park waar de Nijl dwars doorheen loopt. Wel is belangrijk dat je in het park zelf een overnachtingsplek zoekt, want anders zit je 's ochtends nog zeker wel 3 uur in de auto voordat je er bent. Om echt het park in te komen, pak je eerst nog de boot om aan de andere kant van het park te komen. Ook kun je ook boottochten boeken richting de Murchison Falls. Onderweg kom je dan allerlei vogels, olifanten & nijlpaarden tegen. Op deze leeuw hebben we een tijdje moeten wachten; maar het wachten werd beloond. Achter elkaar liepen de leeuwen voor onze auto langs, echt een belevenis. Deze bleef nog even wachten op de rest..

'556394' door iris89 '556394' door iris89

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Neushoorn

iris89

Hluhluwe NP is één van de oudste parken in Zuid Afrika. Hier vind je de meeste neushoorns (en wij zagen er veel!). Het park is super groen, heuvelachtig en je kunt de big 5 spotten. Daarnaast is het een stuk rustiger dan in het Kruger park. Echt een aanrader om naar toe te gaan en vooral om deze speciale dieren tegen te komen.

'556018' door iris89 '556018' door iris89

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Pinguïn wil graag...g

iris89

Stony point is een plek waar je vele pinguïns kunt spotten. De omgeving is lang niet zo indrukwekkend als Boulders Beach, maar wij zagen er zoveel meer pinguïns en lang niet zoveel toeristen als in Boulders Beach. Mocht je dus naar een wat rustiger plek willen gaan; is dit echt een aanrader.

'556017' door iris89 '556017' door iris89

Uganda

Uganda

Gorilla

iris89

Eerder heb ik al foto's gepost van de grote Silverback die wij tegen kwamen tijdens onze tocht. Deze foto vind ik zelf ook super.. De manier waarop hij kijkt is onschuldig.. terwijl het zo'n enorm groot beest is. (en wij hebben echt wel wat momenten meegemaakt dat hij net wat minder onschuldig was) En toch ook een beetje trots ondanks alle takken die er voor hangen, dat de Gorilla zelf er scherp op staat:)

'555871' door iris89 '555871' door iris89

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Fish River Canyon

iris89

Als je in Namibië bent, mag je de Fish River Canyon echt niet overslaan. Wat fantastisch is het daar! Je hoeft geen entree of iets dergelijks te betalen. Je kunt je auto gewoon parkeren en rondlopen. De canyon is ook niet afgezet, dus je kunt mooie wandelingen maken in het gebied. Je hebt echt fantastische uitzichtpunten daar. Mocht je wel wat fanatieker zijn; kun je een hike boeken van een aantal dagen. Toen wij er waren, zijn wij maar weinig toeristen tegen gekomen. Voordeel als je met eigen auto bent; is uiteraard dat je zo lang als je wilt kan blijven en dat kan inhouden dat je lekker met z'n 2tjes geniet van dit uitzicht!