Mendoza San Juan La Rioja

Mendoza, San Juan en La Rioja zijn drie van de 23 provincies van Mendoza San Juan La Rioja. Ze liggen allemaal in het noordwesten van het land, tegen de grens met buurland Chili. De wijnbouw is een van de grootste inkomstenbronnen voor deze streek. De stad Mendoza is zeker een bezoekje waard.

Informatie over Mendoza San Juan La Rioja

Beste foto's & tips van Mendoza San Juan La Rioja

'402923' door bonairegirl '402923' door bonairegirl

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

Ruta 7 tussen Mendoza

bonairegirl

In Zuid Amerika wordt er veel met de bus gereisd. De route Mendoza naar Santiago de Chile ging door een prachtig landschap met veel bergen. Deze weg ligt tussen de bergen in en telt 25 bochten. Het deed mij een beetje denken aan de autoracebaan waar ik als kind mee speelde.

'284116' door antwan '284116' door antwan

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

Canyon del Atuel

antwan

Canyon del Atuel is een van de mooiste canyons van Argentinië. Het hele gebied rondom de canyon is mooi maar het hoogtepunt is de grindweg tussen het stuwmeer Valle Grande en de stuwdam, waar de rio Atuel stroomt. Startend vanuit het noorden begint het al met een stuwmeer omringd door prachtig gekleurde rotsformaties. Dat is het meer op deze foto. Daarna rijdt je 40 km lang door smalle doorgangen, over steile hellingen met scherpe bochten en langs vele impossante rotsformaties die door regen, wind en droogte in allerlei vormen zijn uitgesleten

'509019' door Schopman '509019' door Schopman

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

ArgentiniëMendoza San Juan La Rioja

Sneeuw in het...maanl

Schopman

Het Reserva Provincial La Payunia, ook wel bekend als Payun of Payen is een in Europa nog nagenoeg onbekend natuurreservaat in het zuidelijke deel van de provincie Mendoza en het ligt ongeveer op een afstand van 160 km van de stad Malargüe. Ik kan dit gebied het best omschrijven als een maanlandschap waarin een groot aantaal vulkaankegels liggen. In 1988 werd het uitgeroepen tot natuurreservaat. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 4500 km². Het is de bedoeling dat dit een nationaal park gaat worden maar in 2012 toen wij hier waren was dat nog niet zo en ook nu nog niet. Als het er heeft gesneeuwd, krijgt het gebied, dat zonder sneeuw al prachtig is, nog iets extra's en dat geluk hadden wij. Je kunt hier alleen met een gids komen. Een jeep als vervoermiddel is daarbij een absolute noodzaak. Wij troffen het ook bijzonder met onze jonge, vrouwelijke gids. Ze reed in onze gehuurde 4X4 mee en we hebben een fantastische dag met haar beleefd. Ze was bijzonder hartelijk en vriendelijk en wist ons veel van de schitterende omgeving en de natuur van La Payunia te vertellen. Wie meer wil weten, kijkt op: http://www.welcomeargentina.com/malargue/reserva-provincial-la-payunia.html of op http://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g1156016-d3320581-Reviews-Reserva_Provincial_La_Payunia-Malargue_Province_of_Mendoza_Cuyo.html. Op Youtube zijn ook een aantal films te zien die je een goede indruk van dit fantastische gebied zullen geven. De besneeuwde vulkaan op de achtergrond van mijn foto is de volcán Payun Liso. De cöordinaten zijn opgegeven voor de stad Malargüe.

Laat kaart zien