Yucatan - Chichen Itza

Chichén Itzá wordt gezien als een van de belangrijkste steden uit de geschiedenis van de Maya's. De stad ligt op het schiereiland Yúcatan en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd in 2007 zelfs verkozen tot één van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. Chichén Itzá bestaat onder andere uit de piramide van Kukulcán, El Caracol en het Nonnenklooster.

Informatie over Yucatan - Chichen Itza

Beste foto's & tips van Yucatan - Chichen Itza

'353826' door herman m '353826' door herman m

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Kleurrijke souvenirs

herman m

Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden van de Maya's, en hier bevindt zich de Piramide van Kukulcán. Het is gelegen ten westen van Vallodolid op het schiereiland Yucatán in Mexico. Deze beroem de archeologische stad werd pas laat in de geschiedenis van de Maya's belangrijk, namelijk in de 10e eeuw. Volgens de legendes werd de stad in 987 gesticht door Topiltzin Ce Acatl Quetzalcoatl, maar vermoedelijk is de stad al ouder en werd hij in 987 veroverd door Topiltzin. In deze tijd eindigde de Klassieke Tijd van de Maya's en veel van de steden van het zuiden kwamen leeg te staan. Deze historische site trekt veel toeristen en daardoor is ook een omvangrijke toeristenindustrie ontstaan. Kleurrijke borden, asbakken, schotels zoals op deze foto te zien, vinden gretig aftrek als souvenirs en gaan met de reizigers mee naar alle uithoeken van de aarde.

'484862' door Zandkorrel '484862' door Zandkorrel

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Piramide

Zandkorrel

In Mexico vind je op meerdere plaatsen piramides en tempels van de Maya's. Eén van de bekendste sites is Chichen Itza. In de tijd dat ik er was (2003) mocht de piramide nog beklommen worden, nu schijnt dat niet meer te mogen. Ik heb het sowieso niet geprobeerd, ik was er op mijn eerste dag - dus nog volop jetlag en niet gewend aan de moordende hitte en hoge luchtvochtigheid - en vond alleen kijken al genoeg inspanning.

'517444' door Lione Kolsteren '517444' door Lione Kolsteren

MexicoYucatan - Chichen Itza

MexicoYucatan - Chichen Itza

Overweldigend

Lione Kolsteren

Ongetwijfeld roept dit de vraag op: wat is dit? Dit is een van de zeven wereldwonderen. De meeste bezoekers gaan overdag naar Chichen Itza, om in de namiddag weer terug te keren naar hun resorts in Cancun of Playa del Carmen aan de kust. Wij hadden een zeer mooi hotel gescoord in de achtertuin van Chichen Itza. Een poort door en we waren op het terrein. 's Avonds vindt er een schitterende licht- en geluidsshow plaats. Een voice-over vertelt ondertussen het verhaal van de geschiedenis van de Maya's, begeleid door mooie muziek. Wij hadden onze scepsis vooraf, maar het overtrof al onze verwachtingen. We waren behoorlijk onder de indruk. Als je goed kijkt zie je de contouren van de piramide van Kukulkan en de 360 treden naar boven.

Laat kaart zien